....och hur går det här då?

Alla barnbarn är komna, så också magsjukebaciller visade det sig i morse. De hade i förra vecka varit nere för räkning i familjen, men inte allihop. Dock hade de fått avstå en julfest i helgen, men trodde nu att resten klarat sig då ingen varit dålig sen i fredags.
Tyvärr var det inte så alltså och då är den stora frågan: Hur många till blir drabbade och när i så fall? Bara tiden kan utvisa hur det går......
Ja det var väl inte riktigt vad vi önskade oss av tomten, om man säger så...... 
Tomten förresten får väl bara vinka utanför nu då på julafton, av säkerhetsskäl.
Annars ska jag under "lunchtimman" inhandla lite godis av skilda slag, till dom som får jobba på annandagen. De som kör sopbil arbetar som vanligt måndag-fredag även när det är helger. För de tycker att det bara blir trassligt att lägga om turer och "köra in". Vi får se vad affären bjuder på för inspiration till dom.
Som tur var, var det inga längre köer men lunchtimmen gick åt till mestadels arbete idag i alla fall. Men det tar vi tillbaka en annan dag.
Det blev lite smått och gott att ställa fram innan jag drar hemöver imorron, runt lunchtid.
En kasse till det egna hushållet hann jag också få med, som väntar i bilen.
Då jag åt mycket senare idag, var kontorshunden lite konfunderad och väldigt nödbedd när husse ropade för en "kissepaus" ute. Det var knappt att hon hade ro att göra färdigt, sa han.
Men där stod en papptallrik från ytterligare en fyrkantig fryslåda och väntade, (med potatismosrester) att kalasa på när hon kom tillbaka.
Medan jag arbetade hämtade klanen granar två stycken, en till cementringen på framsidan och en till glashuset på andra sidan vardagsrumsfönstret.......lugnast så och förresten får den inte plats härinne heller.
Inga fick ta tag i spistjänstgöringen och styra upp lite framtida kvällsmat. Vi testar ägg och sill......
 
Medan andra jobbar....huggs det gran.
 
På plats äntligen...vår adventsgran utanför stugan.
 
Vi fick väldigt fina blommor med bud igår, men lämplig vas var det som vanligt brist på. Många har vi, men aldrig nå'n som passar verkar det som......
 
En jobbar och två ser på teve......
 
Full fart på matlagning och skink-kokande..........

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0