Torsdagstur

Sovmorgon och sen avfärd till Hjo, för besök hos butiken med stort H. Den förste jag sprang på i ingången, var en f.d. kollega från Tibro (pensionär sedan ett år) som blivit beordrad av sin fru att åka dit och köpa servietter till midsommar. Han var lite brydd över uppdraget och deklarerade att han inte längre än absolut nödvändigt, skulle uppehålla sig i butiken. Jag har svårt att förstå varför merparten av den andra hälften av befolkningen inte kan se tjusningen med utbudet.
Nåväl, som vanligt fanns det en del värt att lägga pengar på och bäst som jag strosade mellan tygerna, sa det plötsligt: Hej Gerd! Det var en av "fotbollstjejerna" från Englandsresan på nittiotalet, numera boende i USA, som var hemma och hälsade på. Hon och mamma passade alltså på att roa sig på bästa sätt en stund, precis som jag själv.
Efter detta tittade jag in en stund till syster, sen fortsatte jag till mor & far. Far var ute och shoppade, ett nytt klockarmband, men kom så småningom hem. Vi pratade en stund innan färden gick vidare till livsmedelsaffärerna i Tibro, följt av en kaffesväng till Hönsa. Väl hemma igen väntade en god levermiddag, maken hade återvänt från sitt barnvaktsuppdrag i Stockholm och kunde hittas i badet, med ljudbok i öronen. Imorgon blir det jobbet, före sillen, färskpotatisen och nubben. Oj, vad ledsen jag blir över att missa dansen runt midsommarstången.....inte!!!


På väg hem genom "storskogen"


Till min levermiddag, mums!


Där bakom häcken, har grannen mycket finare kaprifoler än vi har.....


och så gick ännu en dag,


med hyfsad solnedgång som avslutning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0