Varmt, lite morfar och födelsedagskaffe.

Som utlovat av meteorologerna var det fint väder och varmt, en aning i överkant för att falla mig i smaken. Men jag har väl inte riktigt samma inställning till värme, som merparten av svenska folket har.
Sol och varmt är helt ok, men när vi passerar 25 grader på termometern finner jag ingen som helst nytta med det, blir bara jobbigt att leta efter en sval, skuggig plats hela tiden.
Iväg till jobbet, med ambitionen att skriva rent den senaste intervjuns anteckningar och lämna in juli månads lönerapport. För lön är inte alls dumt att få, hoppas att det blir rätt den här gången bara, annars får dom fixa till det igen i efterhand.
Fanns en del att prata om, med min handledare som är åter från semestern och sitter bredvid och telefonen ringde flera gånger under dagen. Har hunnit skriva det jag föresatt mig, åkt iväg med lönelappen till ansvarig och njutit (not) av värmen på arbetsplatsen. 
Efter arbetstidens slut åt jag upp medhavd matlåda och svängde förbi Rebdesign för att hämta en av tröjorna. Den ska få nytt hem tillsammans med några andra som väntar i Fagersanna, på gemensam transport.
Stannade till vid Tempo i Fagersanna, då jag var inbjuden till födelsedagskaffe eftersom "Fru Tempo" fyllde X antal år. Hon jobbade som vanligt, men vi fick en liten pratstund vid kaffet mellan kunderna iallafall och hon hann att öppna sitt paket.
Här hemma har fru And fått mat, men sitter fortfarande efter två timmar kvar och hoppas på mer.
Har kommit underfund om att det är minst två andhonor som besöker oss och denna är något timidare och försiktigare. Men när hon gick upp på altanen och lade en hög, fick hon vackert dra tiill sjön igen. Dom är en aning (men bara en aning) rädda för piasavakvasten.
Flygmyror har jag också hanterat, går bra att spruta vattenblandad Yes på dom, så löser sig problemet.....
 
Solbär som dansken säger, trivs i.....solen.
 
Så också krusbären på vår buske, som efter en flyttning för fem år sen börjar "leverera" igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0