Ingen vinst, annan vinst och brödbak.....

Nä lotto gav ingen vinst alls, men vem blev förvånad? Innan klockan blev "dragningstid" gjorde vi lite trädgårdsarbete. Jag invigde den nya plastkärran med att plocka upp nedfallna äpplen och maken motionerade gräsklipparen. Då jag precis startat plockandet, promenerade bekanta förbi och frågade om vi sålde äpplen. Nej det gör vi inte, men du kan få en plastkasse att plocka i då Ni är på tillbakaväg hem svarade jag.
Diverse program på teve passerade revy under lördagskvällen och imorse, var det åter dags för maken att åka på fotboll (hemmamatch).
Vad skulle då Inga hitta på? Hon blev sittande med stickning en stund vid teven, en bestämde sen att tvättmaskinen behövde jobba lite och varför då inte ugnen också. Det blev brödbak, men jäsningen tog aldrig riktigt fart, så hon är inte direkt nöjd med resultatet. Men går nog att äta ändå......
Mitt i bakningen plingade telefonen. Det var postkodlotteriet som ville meddela att jag denna dragning vunnit 320 kronor. Ja alla da'r i veckan är det ju bättre än inget iallafall.
Hittade två panerade rödspättor i frysen, som tillsammans med hemlagat potatismos fick bli middag vid makens återkomst. 
Alldeles vindstilla är det, med en spegelblank sjö och dryga 20 grader, men lite snålt med sol. Den vill inte riktigt bryta igenom molnen. Men lite mer sittning med en kaffekopp på altanen får det bli ändå, när innehållet i tvättmaskinen är omhändertaget.
Smakar nog också på det nybakta brödet, som ännu inte hunnit svalna.
 
Min flerfärgade ljungplanta gör sig bra där bredvid Spanienstenen och myntan.
 
Spegelblank sjö och en sol som gör sina försök att få vara med.......
 
Fisken var inte så god tyckte maken (och jag håller med) men potatismos på knäckebröd funkade tyckte han.
 
De inte helt lyckade brödkakorna svalnar........
 
.....medan löven på grannens lönn börjar gulna.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0