54395 Fagersanna.......

......har jag väl skrivit hundratals gånger förut. Inte bara idag, men då turen är kommen till min egen hemby att rättas upp med korrekta adressuppgifter så har det nog blivit något hundratal till.
För i vårt register finns ju inte bara permanenta året-runt-adresser, utan en alldeles "förfärlig" mängd fritidshus därtill. Bara att gå metodiskt tillväga och ta en gata i taget........
Som sagt arbetsuppgifter finns, om än inte så super-akuta.
Igår fick tre bläckfiskar order om att flytta till Stockholm, så de fick påbörja sin resa mot den nya hemorten i  brevlådan vid affären i morse.
Strax har micron behandlat matlådan klart. Jo för det blev matlåda i alla fall, eftersom jag "hittade" ett paket köttfärs med kort datum i kylen. Den hade Inga i ett obevakat ögonblick inhandlat i måndags för att tas omhand efter jobbet på tisdag...... utan att meddela mig! eller så sa hon nå't som jag inte hörde.
Efter jobbet idag ska jag titta in till utställningen på Muséet, om slöjdare (då de öppnar först klockan 15.00).
Nu har jag varit på egen visning med museiechefen som ciceron. Förutom morfars slöjd, fanns det en massa andra trä- och textilsaker, samt keramik och luffarslöjd. Från både förr i tiden då slöjd oftast var nyttoprylar och nu, då slöjdalster mer används som dekorationer.
Sen plockade jag en kasse äpplen och tog en promenad till frisörsalongen. Hon ville gärna ha äpplen, men har inte fått "tummen ur" och kommit hit. Nu har hon iallafall fått en kasse. Mer finns och hon vet var......
Maken hade gjort ugnspannkaka, så Inga blev ledig ikväll (från matlagning iallafall) om hon inte hittar på något annat stolleprov att fixa med.
 
Väldigt fina korgar fanns det på utställningen, gjorda av en bekant, visade det sig.......
 
....och här morfars grejer, med lite av min berättelse bredvid.
  
Knyppling är väl inte riktigt min grej, men dessa var lite annorlunda och kul. Även denna slöjdare var bekant till namnet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0