Det blev lite kvar......

....inte bara av räk-pajerna från igår kväll, utan även då man fäller en gigantisk ek, som säkert stått där i över hundra år. Grannen har hela trädgården full av "eftermäle" kunde jag konstatera då jag satte mig i bilen i  morse.
Själv har jag hela förmiddagen "pendlat mellan Skallhult och Älgarås" på jobbet.
Inte i fordon, men väl med datorns hjälp för att justera/uppdatera register, samt kolla med berörda fakturerings-avdelningar.
Då är det bra att ha stickning som fritidsintresse för där vet man vad som gäller, att ta ett varv i taget och att det går åt ganska lång tid innan resultatet blir färdigt.
Med andra ord stressa ner och arbeta på, metodiskt. Känns inte heller så särskilt långt till lunch, eftersom man har "the work cut out" för obestämd tid.
Hembakta kakor blev också över igår, så de fick följa med till arbetet och står nu på parad på köksbordet för hugade spekulanter.
Solen verkar ha bestämt sig för en visit nu efter lunch. Man kan ju alltid hoppas på att den blir ganska långvarig.
Sen ringde chefen för muséet och ville låna lite morfars-slöjd till en utställning de ska ha om hantverkare, tillsammans med hembygdsföreningen. Han gjorde så mycket fina och unika saker att det blir svårt med urvalet känner jag. Men roligt när fler får chansen att se hans verk igen.......
Då var det dags att "skrika i datorporten" igen då. Telefonfunktionerna gör tydligen som de vill efter lunch, de dagar det behagar dessa. Mig imponerar det föga på..........
Arbetsdagen slutade i ovanstående negativa anda, men ytterligare en liten bit räk-paj fanns kvar hemma i kylen "som tröst". Solen är kvar men har fått sällskap av ganska kraftig blåst.
När jag skulle svänga ner på vår gårdsplan fick jag vackert vänta (om jag inte ville köra på någon) medan tjugotalet änder sakta masade sig från vårt äppelträd, över till grannens tomt. En av dom jagade dessutom samtidigt ett halvt äpple där i gruset och brydde sig inte alls om att en stor liten bil ville parkera
För övrigt får jag rätta mig själv angående sorten på grannens träd. Tittade närmare på kortet jag tog i morse och såg då att det faktiskt var en lönn, som fått sluta sina dagar.
 
Här var det serverat, alla symötestanter.......
 
....följt av kaffe i "salongen".
 
Ja hela trädgården full av timmer och grenar att ta rätt på, för grannarna.
 
"Beresta kakor" (vilar inför slutet) på köksbordet i lunchrummet, i väntan på chaufförernas återkomst.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0