"Inventering" av utställningsmaterial

Har idag haft Tibros arkivarie här på besök, hela eftermiddagen. Vi har gått igenom alla alster i hela huset som morfar är upphov till, som en första grund att stå på, när jag ska börja jobba på en utställning av dessa, som praktikant.
I stora drag har vi pratat om hur, vad och när inför den 2 april, då jag startar med research, utformning och planering, för att ha en färdig "produkt" till mitten av juni, som ska stå över sommaren på Inredia.
Där ska jag även finnas med som värdinna (typ). Så ser planerna ut och nu väntar vi bara på att skriftliga beslut kommer på bana, sen kör vi.....
På temat inget "ont" som inte har nåt gott med sig, blev det en del dammande och sanering av dylika "råttor" i samband med plockandet i och flyttning på, en del föremål. Alltså var jag så klok att jag förenade nytta med nöje och städade lite, innan grejerna blev tillbakaställda i väntan på nästa omgång i projektet. Då kommer samma möjlighet att yppa sig igen. Vi får se hur sugen jag är när det infaller.
Hur som helst, ser jag med försiktig entusiasm, fram emot att få vara med och dokumentera morfars snickargärning och kanske framför allt, visa den hantverks-skatt som jag är lyckligt lottad att äga. Dessutom har jag ju varit med på plats, redan som barn och sett honom "in action" så att säga och kan berätta.
Ikväll har jag dessutom hunnit att nästan sticka färdigt framstycket också, på storebrors "pippi-tröja". Målet är att kunna skicka upp den till honom i nästa vecka och samtidigt få order av lillebror, vilka färger han vill ha på sin tröja som kommer som nästa stickprojekt....
 
"Less is more"...inte på min skänk iallafall. Där är det påsk "big time", redan.
 
I fönstret är det så hön-relax, ser ganska avslappnat ut ...."a laid back approache"
 
....och vad i allsin dar är det här då. Jo en av morfars "leksaker".....egen design.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0