Gammalt bröd och nytt, samt nöjesliv....

Idag var ordningen återställd. Jag var först uppe, tack vare (eller på grund av) telefonen som ringde strax före nio.
 Inte speciell tidigt egentligen, (jag vet) men kommer man inte isäng förrän vid tretiden, så har ju inte kvoten av skönhetssömn hunnit bli fylld. Förmodligen därför jag ser ut som jag gör och inte som jag ska.
Ja tänk alla dessa "normer", (både vad det gäller utseende och läggdags) som skapar en massa  dåliga samveten och "trauman", helt i onödan.
Men inte hos mig längre (inbillar jag mig iallafall): Mitt motto numera är, "Slå dövörat till och gör det du vill"så länge det inte skadar nå'n annan. Jag såg någonstans på Facebook i veckan: "Att vara tant betyder att du kan göra vad faan du vill!" och till den kategorin räknas jag garanterat, med råge.
Hade ett paket jäst som var bäst före igår och dåligt med bröd till frukost, vilket föranledde sättning av en deg till frukostfrallor. Medan jag väntade på degen, anlände herr och fru And till trädgården och blev då genast erbjudna det gamla brödet (tärnat och klart i en burk för "servering").
Frukosten avklarad, tog jag mig an att sy nytt draperi till hallen och sätta upp en liten tavelhylla, innan bulldegen (som också blivit satt på jäsning) var klar för bakning. Isterband med blomkålsstuvning till mig och potatis med rödbetor till han som inte tycker så mycket om blomkål, blev dagens middag.
Till kvällen är det fotbollslandskamp Sverige-Irland att se fram emot (hoppas jag) för min del, medan maken har tingat skjuts av undertecknad till Millners för att lyssna på blues och ta en bärs.
Ombytta roller, (enligt "de berömda normerna" som jag inledningsvis tjatade om) hon väljer fotboll och han väljer musik.....
 
Frukostgäster
 
Frukostfrallor
 
Eftermiddagsfika
 
...och det nya draperiet i hallen.
Kvalitetstyg tillverkat i Spanien, inköpt på Hem&Hobby
för 60 pänn.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0