Påskris, skidlopp och grillfest i trädgården...

Idag fick vi inte sova längre än till sju, två stycken manuella väckarklockor kastade sig handlöst i sängen och började "puckla på" morfar. Vi kunde avstyra omedelbar uppgång med lite tecknat på TV, men vid åtta var det bara att gilla läget och bege sig mot köket. Så småningom kom även de fullvuxna gästerna in från "gästrummet" och vi kunde äta gemensam frukost.
En vända i trädgården på skidor hanns med av den yngre generationen, innan de gick in för att dekorera påskriset som skulle stå på yttertrappan. Tre vuxna skulle åka och proviantera inför kvällens Burmamat-tema. Jag lämnade dock av två passagerare för att fixa specialmat-inköpen och fortsatte för egen del till second hand. Där var det idag premiär för påsksaker, några kycklingar och hönor fick nytt hem i Fagersanna, samt två dukar broderade med påskkärringar dessutom.
Väl tajmat, för när jag återvände till parkeringen för att gå in i affären, kom dom ut därifrån, färdighandlade.
Vädret var ganska gynnsamt vid solväggen och grillen fick göra tjänst för första gången i år.
Menyn bestod av tjockkorv, pizzabullar och mashmallows. Sen skulle det köras varvlopp med skidorna igen, på tid.
Det gick väl som en berg- och dalbana ungefär, två glada barn samtidigt visade sig vara mycket svårt att uppnå, anklagelser om fusk och kullkörningar varvades friskt, men blodigt allvar blev det väl aldrig riktigt ändå.
En maratonmatch i bordshockey på köksbordet har morfar och grabbarna hunnit med sen vi kom in och ute skiner solen fortfarande inbjudande , men ganska kallt är det trots allt.
Framöver ska här nu bli "Världens mat", idag blir det maträtter från Burma som sagt. Enligt utsago ska det serveras, friterade bönor och groddar, kycklinggryta och cocos-glass. Ska bli spännande....
Bonusdottern från Hörnebo skulle dyka upp också. Dessutom blir det Melodifestival-final med lördagsmys.
Hur ska vi hinna med allt?
Heja, heja Hoffsten!!!
 
...och en äppelpaj finns det ju också att spisa.....
 
Klara, färdiga, gå......
 
Målgång!
 
Tidtagning för personligt varvrekord på storebror, i väntan på korven...
 
som morfar grillade: Hur går det, klart snart?
 
...och här står det färdiga påskriset på plats.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0