Är det juste......

.... att som pensionär ha betalat in lika mycket i skatt som jag (och bara "tjänat" ca 25 000 mer under året), för att sedan bli krävd på ytterligare 11.500 i restskatt, medans jag får 9.500 tillbaka.
Om man jämför "inkomstkällorna" så har jag till en tredjedel haft "vanlig lön" och resterande är aktivitetsersättning, medan maken bara haft pension. Visst visste vi att systemet är åt h--e fel och att pensionärer, arbetslösa och sjuka får betala oproportionerligt mycket till den gemensamma välfärden, men det blir så väldigt påtagligt "when it hits home" så att säga.
Hela mitt "surt förvärvade" jobbskatteavdrag går med andra ord till att betala för pensionären i hushållet. Det heter ju "for better and for worse" när man avlägger äktenskapslöftena och pengarna i sig är väl inte det stora problemet, men principen att lite ska ha mindre och mycket ska ha mer, riktigt vänder sig i magen.
Har med andra ord granskat och skickat iväg deklarationerna idag och mår för övrigt förkylningsvis någor bättre.
Fick ett telefonsamtal imorse, med en jobbintervju inbokad tills imorron som resultat.
Vi får väl se vart det leder, men ett heltidsjobb inom kundtjänst är det iallafall, som jag ska "tittas närmare på" inför.
Solen skiner även idag, men det blåser massor, så särskilt varmt är det inte.
Nu blir det till att kolla om brevbäraren har lagt nå't i lådan (igår var den tom) och sen testar jag nog en kopp på altanen.....i lä i solhörnet, för där värmer det nog iallafall.
Nja, det var inte direkt kallt, men ingen överdriven värme heller och man hörde vågorna från sjön, när dom slog mot land. 
 
Kvällsmaten igår....för det var vi värda!
 
Första fotade solnedgången, för säsongen 2015.
 
En bild till Dottern med en fråga: Godkänt nu då?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0