Ingen manuell väckarklocka.......

.....fanns att tillgå idag, men det blev inte så sen uppgång ändå. Inte om man jämför med vår "normala" dygnsrytm iallafall, men tämligen sent i relation till småbarnstider.
Vindstilla och sol, men en aning kyligt. Dock inte så farligt kallt utan att det gick alldeles utmärkt att äta frukosten på trappen, med sällskap av mina påskliljor. Maken mera trodde att det var lite kallt än bemödade sig om att känna efter, så han sällskapade med sin dator istället.
I rabatten har det börjat spira, men fjolårsriset behöver tas bort, det såg jag under frukostsittningen. Får prata väl med Inga, hon kanske känner för lite trädgårdsarbete innan det utlovade bullbaket påbörjas.
Jo för hon lovade ju Ia att baka en del till hennes dop, när hon bad så snällt (genom ombud visserligen men ändå....). Ligger ett jästpaket i kylen och påminner om utgångsdatum imorron, så för skams skull är det väl lika bra att ta tag i göromålet redan idag kanske.
Nu är det gjort! första rundan rivande i trädgården. Det mesta av fjolårsriset, löven och det torra gräset i rabatterna har förpassats till släntens "kompostvrå". Änna trötter blir man av sån't, speciellt ryggen. Men en skön dusch därefter satt inte fel, så nu är Inga snart på banan igen.
En ansiktslyftning i jul- och påskgarderoben har hon också utfört under gårdagen, såpass att även Halloween-sakerna fick en egen hylla däri. Nästa steg är att sakta ta tag i den överfulla vrån vid symaskinen, för att så småningom flytta allt som blir kvar där, till mitt datarum (det med sjöutsikt), varpå gästsängen får flytta dit istället. En gigantisk uppgift känns det som och det är inte bära möblerna som är det jobbiga.......
Men först fisk till middag och sen bullbak....
 
Ja då var påsken över för den här gången, de sista dekorationerna ryker idag......
 
Här intog jag min frukost (dock smörgås den här gången), innan jag gav mig på rabatterna......
 
....som bland annat bjuder på dessa redan.
 
Fisk i folie till middag.......
 
....och hälften(ca 50 st) av antalet utlovade bullar till Ia, är klara och provsmakade.....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0