Om att vinna ettusen kronor men bli fråntagen fyratusen samma dag!

Dagen började bra med en blänkare på Facebook från Postkodlotteriet att Fagersannaborna dragits som dagens lotteri-vinnare. Detta innebar när jag kollade mina lotter, ettusen mer i plånboken på morgonen.
Efter en snabb tur till Tibro, för en del ärenden, bland annat blev det inköp av en termokjol. Visste inte att det fanns sådana en gång, men nu är jag alltså stolt ägare av en.
Därefter dags att åka till praktikplatsen för lite arbete och idag var det just med betoning på lite arbete, så jag fick sluta någon timma tidigare.
På väg hem tömde jag postlådan på mestadels reklam, men också ett brev ifrån Försäkringskassan. Vilket meddelade mig att de tagit beslut om att jag inte skulle få ersättning för åtta av mina uttagna lovdagar, eftersom jag enligt dom tagit ut för många under en tolvmånaders-period. Detta innebär i rena pengar efter skatt, en julklapp på  minus 3920:-. Ska ärligen säga att jag fattade ingenting. Just hur man räknar perioden har varit uppe till förfrågan, inte en gång, utan två gånger förut och jag har ringt både Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i ärendet i somras, för att vara säker på hur det fungerade och fick då samstämmiga svar från båda håll, version nummer två var enligt dom korrekt.
Men inte då, i dagens brev lancerades ytterligare en beräkningsvariant, alltså nummer tre i ordningen. Som följdaktligen innebar att jag överskridit max-antalet tjugodagar/år, med åtta dagar.
Ringa och prata med dom, var lönlöst, bara att skicka in ett överklagande, "så får vi se hur det blir bedömt".
Jag som enskild person, kan ju inte bevisa vad de har gett mig för informationer, snacka om beroendeställning och ekonomisk utsatthet.
"Vem i hela världen kan man lita på............"

Sensmoralen i denna historia är att: "Passa dig för att bli glad, det leder bara till skit direkt!"
Skrivet med ett inte alltför positivt sinnelag, efter att ha författat "Begäran om ändring av beslutet" till myndigheten.
....och nu är det bara att vänta.
 
Bilden får illustrera: "Solnedgång över ekonomin"
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0