Skulle köpa en dricka......

.......det tog ett tag.
Gick ut lite på egen hand och strosade i gränderna. Var mycket noga med att registrera hur jag gick, för att hitta tillbaka och nej jag gick inte vilse. Så det var inte därför det tog tid att handla.
Hittade ett litet torg och där fanns en Coop-butik, med en kyl full av Coca-cola. Får väl bli en sån då tänkte jag, gick runt och ställde mig i kön för att ta en dricka när jag passerade kylen. Kön blev bara längre och längre, men trots att det bara var några få framför mig hände ingenting. En kassa höll på att räkna, en kassa var stängd och den öppna hade strul med ett kontokort.
Då jag inte hade bråttom stod jag och iakttog, nyfiken på hur de skulle lösa situationen. En kassa till öppnades, men vad hjälpte det när den kassören gick över för att hjälpa den förste. Flera telefonsamtal till back-up (arbetsledare antar jag) han kom ut och tittade, men nån lösning...nej då.
Slutligen betalade kunden kontant och löste sen in en check, så jag fattade ingenting utan stod bara där och smålog åt kön som växte och kassörens förtvivlade blick då han såg detta.
Nåväl fick min dricka gick "hemöver", slank in i en Muranoglas-butik och investerade i en äkta Murano-gris till samlingen och nu sitter jag här och ljuger igen.....
Strax samling för gemensam middag.
Båt-taxi och kort promenad till middagsrestaurangen. Men menyn passade inte mig alls, så det blev bröd med olivolja till kvällsmat, med lite ananas-sorbet som efterrätt. Till slut lyckades jag få några på samma tanke som jag......säng. Fick gå en bit med en av kyparna på restaurangen som guide, för tidvattnet satte stopp för båten att åka fram på vissa kanaler. Det var till och med översvämmat med gångbroar utplacerade för det höga tidvattnet.
Vi var sex stycken som kom hem runt midnatt och det var skönt med en säng.....äntligen.
Frukost följde runt halv tio för min del och nu ska vi snart åka taxi igen......... till buss-stationen.
 
In i gränderna efter dricka......
 
.....över en bro......
 
....förbi ett bageri.
 
.....och här är min nya Murano-gris.
 
På hotellet fanns det levande rosor nedstoppade i sand i glas-skålar, som dekorationer.
 
Bordsgrannens mojito och därtill delar av min kvällsmat....bara olivoljan fattas.
 
Efterrätten.....
 
Tillfälliga gångbroar för högt tidvatten.......
 
Här en gondolstation, man se hur det svämmar över vatten in på torget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0