Varför städar man inte jämt??

Visst känns det bra när man "får ett ryck" och tar tag i städningen. Ut med alla mattor, fram med dammsugare, skurhink  och mopp. Inte för att det är speciellt roligt, men har man väl bestämt sig, så tar det ju inte så lång tid av ens liv, att svabba av och fräscha upp.
Nu pratar jag inte om storstädning, att vända upp och ner på hus med innehåll och slita i flera dagar, utan bara egentligen ta det värsta. Det räcker att dammsuga upp alla smulor och dammråttor, svabba över med moppen, givetvis doppad i "Cillit Bang", (ja, jag har gått på reklamen, det blir ju mycket renare) sedan avslutar man det hela med att lägga på nyskakade mattor. Åh, vad kaffet smakar bra på uteplatsen efter en sådan bedrift.
Man känner sig så redig i flera timmar efteråt, ja hela den dagen, faktiskt.
Då undrar jag, varför jag inte gör det oftare? men....
det finns ju så mycket annat här i världen som är roligare och också ger tillfredställelse, så svaret måste vara att man behöver omväxling för att känna sig nöjd.
Ibland kan denna omväxling ta sig så konstiga uttryck som att det t.o.m. känns roligt att städa, dock inte så ofta att jag behöver oroa mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0