Vart tog äppelmoset vägen???

Lagade som vanligt min havregrynsgröt i micron i morse och skulle sedan spetsa den med en klick äppelmos, som jag brukar. Tog det sista igår, men hade köpt "en plastkorv" med mera att fylla på i den tomma burken.
Hade lagt den i mitt lagerskåp och gick dit för att hämta den.
Döm om min förvåning, den var inte där, jag rev ut allt i skåpet, men den gick inte att hitta.
Aha!, småbarn har ju varit på besök och just detta skåp ligger lite "illa till", så det var spärrat större delen av helgen med ett långt skohorn. Men grabben är inte dum, så skohornet var egentligen inget hinder, bara en markering för honom att det var aj,aj!
I ett obevakat ögonblick skulle han mycket väl ha hunnit organisera om innehållet, eller också kunde det ju vara så att någon vuxen hade räddat "korven". Jag letade i alla andra köksskåp, men hittade inget äppelmos.
Däremot när jag med hjälp av trappstegen, kom upp mig lite här i världen, fick jag se kryddhyllan. Snacka om sanitär olägenhet som skrek efter städning! När det var gjort kollade jag i kylskåpet efter någon annan sylt till gröten.
"Men vad "hitta' vi väl där?" Äppelmoskorven bland frukt & grönsaker. Det kan vara så att jag räddade den alldeles själv från junior, på ett tidigt stadium. Jag säger inte att det var så, men det kan vara så, för minnet är inte som det var förr i tiden.
Lärdom av detta: Ju högre upp man kommer, ju mer skit, finns det och tack vare junior blev det åtgärdat.
Nu återstår bara att hitta flugsmällan, den har jag i alla fall inte gömt för mig själv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0