Blåbär och barnvakt

Till elvakaffet hade jag bakat en svartvinbärskaka och till den serverades vaniljsås. Lite pepparkakor fanns det också framplockade från skåpet. Leo sa att sådana kakor hade de inte i Stockholm, men dom gillade han.
Min syster med assistenter och kompis kom för att titta på utsikten från glasaltanen, vilken är påfallande lik den vi alltid har haft. Kakan med vaniljsås smakade bra, men syster ville, som alltid ha en smörgås först att grunda med.
De stannade en bra stund och njöt av vyn över sjön. Efter detta åkte Elin till blåbärsskogen med sin yngsta "assistent" Joel. Leo stannade hemma för att morfar skulle komma hem på rast, en stund mitt på dagen.
När han hade åkt tillbaka till jobbet igen, satte vi oss och skrapade femman-lotter (40 st) och väntade på den stora vinsten, -förgäves. Mycket slit för ingenting kan man lugnt påstå. Det blev totalt sjuttio kronor, vilket räckte till en dubbeltriss med en tjuga över. Mamma och lillebror dök snart upp med en halv mjölkkruka blåbär som står kvar på diskbänken i väntan på Inga. Vi får se när hon dyker upp!
Sen var det dags att "dumpa föräldrarna" i Skövde och ha lite quality time med barnbarnen. Vi besökte morfar på jobbet och hade det inte funnits en tom paketbur till hands, hade nog Posten i Tibro fått en "make-over". (signerad: Joel design)
Morfar tog med barnen hem och mormor fick i uppdrag att köpa pizza när hon handlat mat. Det var tur att jag köpte två, för den minste åt som en häst. Nu sover alla tre, så jag kan vara ifred med blåbären....


Allt är stilla, då tar vi....


en titt ner i mjölkkrukan innan de hamnar i frysen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0