Morgontrötta barn-tycker vi om!

När makens väckarklocka ringde ilsket , av "misstag" vid halvsju-tiden, (måste vara Inga som ständigt glömmer stänga av alarmet inför lediga dagar) visade inte den minste, som låg i vår säng, några tecken på att vilja vakna.
Inte heller 08.15 när gammelmorfar trodde det var säkert att ringa på grund av småbarnens besök, stördes han av signalerna som gick fram, innan mormor masat sig ur sängen för att svara.
Vi hade faktiskt sovmorgon ända till nio, en ganska lagom tid att gå upp tycker jag. Efter frukost påbörjade jag middagen genom att göra köttbullarna. När ugnen ändå var igång blev det blåbärsmuffins också.
Efter detta behövdes en liten belöning i form av shoppingtur till Hem & Hobby i Hjo för mig, dottern och hennes yngste son. När vi ändå var där, tittade vi in till "di gamle" och inspekterade två fåtöljer som behöver ett nytt hem, omgående. Lite "förning" hade vi också med, vilket "byttes" mot ett päron som Joel raskt glufsade i sig.
Via telefon gav vi order om potatis-kokning, så maten nästan stod på bordet när vi kom hem.
Morfar och barnbarnen tog en promenad till sjön, för att ge de stackars änderna mina mörkbruna bullar från förra veckans misslyckade bak.
Lika bra att sätta en ny deg och denna gång ha stenkoll på gräddningstiden, så det finns svenska bullar att bjuda de amerikanska gästerna vi väntar till elvakaffe på torsdag.
Lite kvällsgrillning avslutade sedan dagen.
Apropå USA, så har nu sonen förflyttat sig till San Francisco, där det enligt honom var kallt. Han har ikväll lagt upp en klassiker på Facebook: Foto av Golden Gate-bron, vilken är imponerande att både se på bild och åka över. Strax norr om staden, på andra sidan bron, finns ett naturreservat med redwood-träd, (Muir Woods) vilket maken och jag besökte för tio år sedan.


Först går solen ner

...ordentligt

sen blev dom även kvällströtta

...så småningom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0