Positiv kö!

Två gånger per timma hela dagen under sommaren, bildas bilköer genom Karlsborg på båda sidor bron, som öppnas för båtarna som åker Göta Kanal. Det blir ett avbrott i den livliga trafiken, ett välkommet sådant (tycker jag) och en rogivande tystnad sprider sig, efter att klockorna slutat ringa när bommarna fälls och alla fordon står stilla en stund.
En "påtvingad paus" som denna behövs ibland. Det är bara att hoppas att de som blir utsatta för denna "mini-brake" har förmågan att tagga ner och ta vara på ögonblicket, som detta korta uppehåll bjuder.
Det är ganska mäktigt när vägen plötsligt reser sig som en vägg. (tänk vad teknik kan åstadkomma)
Bilköerna som bildas, får mig dessutom att associera till de långa leden man blir placerad i innan man får köra ombord, när man ska åka färja och då infinner sig genast en semesterkänsla, i alla fall hos mig.
Broöppningen och båtarna är också ett spännande utflyktsmål för barn, (av alla åldrar?) att se vägen "försvinna" en stund och dessutom kunna mata de alltid närvarande änderna är en mycket populär sysselsättning, som barnbarnen uppskattar, - än så länge!
Till sist kan jag varmt rekommendera maten från Thai-restaurangen i Karlsborg!


Broöppning i Karlsborg vid Göta Kanal


...som sagt "förvinnande god" hann inte ens ta kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0