Äppelträdet!

Har ju skrivit om vårt plommonträd, eller det som en gång var ett sådant enligt vissa "förståsigpåare". Därför är det väl på tiden att jag även uppmärksammar äppelträdet.
Det planterades redan första sommaren vi bodde här (1981), klarade branden-97,  överlevde också det nya husbygget hösten/vintern 1997-98, så det är bevisligen av starkt virke. När vi anlade trädgården till det nya huset, fick trädet en "make-over" av expert, Trädgårds-Rolf. Vi har de flesta år haft väldigt gott om äpplen, så jag har många gånger bjudit Postens kunder på frukt, ibland t.o.m. tillhandahållit recept på äppelkaka för de som varit intresserade.
Det är en fyllig men något syrlig smak, vilket inte passar alla. Glömmer aldrig den gången en av kunderna tog ett stort bett av ett gigantiskt äpple, för att i nästa stund med en obetalbar grimas snabbt spotta ut detsamma, med svordomar och fräsande.
Trädet har under många år växt okontrollerat, i höstas kunde vi inte blunda längre.
Jag började så smått såga och klippa, maken tog sen över och avslutade arbetet med hjälp av en stege.
Då kommer den spännande frågan, blir det några äpplen i år? Med tanke på den kritik jag fick för jobbet på plommonträdet, kan man undra om äppelträdet klarade sig bättre, där är i alla fall inte jag huvudansvarig om "det skiter sig...."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0