Never-ending story....

Det finns olika varianter på "ekorrhjulet". Jag befinner mig i  varianten:
Sök jobb- begär A-Kassepengar- skicka rapport på sökta jobb till Arbetsförmedlingen- sök fler jobb- begär mer A-kassepengar- skicka ny rapport på sökta och inte "fådda" jobb till AF- sök jobb.......
You get the picture. Har lite svårt att bestämma mig för vilket som är värst, att ha för lite att göra eller att inte få ihop timmarna på dygnet till mängden sysslor som ska göras.
En mer "rättvis fördelning" av det mesta här i världen har jag alltid förordat och blir mer och mer övertygad om förnuftet i denna tanke.
Om jag, som vill, har tid och kan, kunde få jobba lite istället för alla de som sliter ut sig för att få det så kallade livspusslet att gå ihop. Men regler är regler och i dagens samhälle är det bara att acceptera full sysslolöshet för att klara försörjningsnivån som man byggt upp genom heltidsarbete i 35 år. Har svårt att förstå logiken i det som så vackert kallas jobblinjen ????
Nuvarande beslutsfattare har nämligen bestämt, att den som jobbar ofrivillig deltid och stämplar upp för att klara försörjningen, är bara lat och utnyttjar systemet.
I min enfald trodde jag, att det var bättre att göra något istället för ingenting.
Men man har gjort det enkelt för sig och bestämt att alla fuskar om dom kan.
Då infinner sig en stilla undran om att:
"På sig själv känner man andra"......eller?


Lunchrummet på min nuvarande "arbetsplats"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0