Vi hade i alla fall tur med vädret...

Väderprognosen den senaste veckan, har hela tiden förutspått regn denna fredag. Typiskt, eftersom vi skulle delta i Tibros torgmaknad, anordnad av Svensk Handels lokala förening.
Då våra respektive hantverk är känsliga för vatten och arrangörerna endast tillhandahöll bord, var vi tvungna att gardera oss för "väta". Som tur var kunde vi låna ett gigantiskt parasoll med en blytung fot av en gemensam bekant. Därmed var vi väl rustade. Dagen började dock med strålande solsken. Efter att ha packat upp och exponerat varorna snyggt, kalasade vi på äggmacka och havrekakor till elvakaffet. Inga regnmoln i sikte, likadant var det dessvärre också med kunderna. En och annan förirrade sig tidvis, till nedre delen av Stora torget, där vi befann oss. Till och med kompisens make, som visste att vi stod där, hade svårt att hitta oss och fick ringa för vägbeskrivning.
Ju längre det led på dagen, ju varmare blev det och parasollen vi lånat för eventuellt regn, kom väl till pass som solskydd!
Det gick ingen nöd på oss, "prata skit" och fika går alldeles utmärkt i soligt väder och försäljningen hade vi hur som helst inte några stora förväntningar på. Men det är ganska märkligt att med så idealiskt väder och lite extra jippo anordnat, inte fler personer tar tillfället i akt och kommer. Det är framförallt tråkigt för dom som lägger ner arbete och försöker hitta aktiviteter som gynnar vår bygd.
Det var sagt att sluttiden skulle vara 17.00, men glest med kunder och mörka moln i antågande gjorde att vi tog beslut om att "ge upp" klockan 15.00.
Det var i alla händelser en trevlig dag och väl hemma, efter att ha burit tillbaka "affären" in i huset, startade det att regna. Då var klockan prick fem!


Torgmarknad i Tibro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0