Hörnebofika & höstfärger

Åkte, vid det här laget, den vanliga lördagsrundan: Second Hand, matvaruaffären och godisleverans till Hörnebo.
Fick som vanligt kaffe hos Jacobssons, men idag hade jag med mig fikabrödet, en del av gårdagens bak.
Vi pratade en stund, men snart var det dags att återvända till koljan som låg och tinade på diskbänken. Till middag blev det mandelgratinerad fisk med potatis, tomat och lime. Därefter tog vi kaffe på maten i glashuset.
När jag satt där och tittade ut över "ägorna", fick jag oväntad arbetslust, städade lite i kökslandet och ställde in en stege i förrådet. Då fick jag se den så kallade ordningen i nämnda utrymme, vilket jag normalt sett nog kan blunda för och strunta i, men idag gick inte det. Det brukar heta att: "jag vet var allting finns och har ordning på verktygen", men underligt nog får jag ganska ofta frågan, "Var finns den nå'nstans?" eller "Var har du lagt det?" Frågeställningen i sig är inte konstig, med tanke på hur det är "organiserat" där ute, men varför fråga mig? Därför i ren självbevarelsedrift ser jag mig nödd och tvungen att allt emellanåt redigera i förrådet, så jag har lite koll. Varje gång detta händer är jag lika förundrad över hur man över huvud taget kan veta var något är. Har aldrig fattat efter vilket system "ordningen" är uppbyggd.
Färdig med detta blev det fruktstund vid datorn, där jag kunde konstatera att problemet med att komma in på min blogg, från i morse, nu är tillrättat. Hoppas det bara var ett tillfälligt fel.
Nu börjar "Lark Rise to Candleford" på SVT 1, engelsk kostymserie, nice! Sen blir det en hemmagjord pizza till kvällen..... bara Inga inte somnar vid TV:n.


Det brinner vid sjön, "trädgårdsarbetare" eldade ogräs, visade det sig.


Grannens lönn i höst skrud


Efteråt, tro mig ingen hade velat se före-bilden.


Jättegott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0