Gott slut....

Kall morgon att vakna till, då termometern krupit en bit under noll och fortsatte neråt sakta men säkert, resten av dagen. Till lunch serverades traditionell "svensk" husmanskost: tacos med tillbehör. Det är väl i barnfamiljer lika vanligt som köttbullar och pizza numera. Alla var nöjda med menyn och det blev inga rester.
Sen gick vi ut väl påpälsade i den frostnupna trädgården, för att tända en brasa, grilla mashmallows och hälsa mörkret välkommet. Några rör blev nedslagna i gräset och vi gjorde en provskjutning av raket, inför kvällens midnattsövningar. Det var gott med grillade mashmallows, har aldrig testat det förut, men väldigt kallt, så in i stugvärmen på nytt och fotboll på dumburken. En tupplur i fåtöljen följde, är någon förvånad? Trots att jag bälgade i mig en stor kopp kaffe.
Nu sitter jag och "ljuger" det sista för i år, har kalkonfilé i ugnen till morgondagens lunch, före barnbarnens hemfärd till Stockholm. En knapp vecka går fort. Kalkonen ringde precis från ugnen, på betjäning, sen måste jag sätta fart på Inga också. Vi ska ha lite mackor och kex med diverse tilltugg, som nyårssupé. Skala potatisen Inga!!!


Vad är det som är på gång....


jo, vi bränner av lite tomtebloss.


Oj! Det var visst lite halt på trägolvet, blev rutschkana på yxskaftet.


Elden tog sig fint och fick flera "beundrare". GOTT NYTT ÅR!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0