Gran och gratäng

Tog efter frukosten på oss skogsmundering och gav oss iväg med bilen på en kort resa till "vårt" granhämtarställe, sen några år tillbaka. Allt är dock helt i sin ordning, för vi har markägarens tillstånd att gallra under kraftledningen, som finns på hans ägor. I år var det mycket lättare, eftersom ingen snö var ivägen och vi hittade snabbt det första exemplaret. Tog sedan inte speciellt lång tid, förrän vi fann ytterligare en som dög gott.
Hittade några enruskor och en minigran till "Tomtens gröthörna" som jag fått för mig att "skapa" på verandan.
Utegranen är prydd med julgransljus och på plats i sitt cementrör. Hörnan på verandan är klar och glashusgranen står beredd strax utanför i väntan på att andan faller på (nästa helg tror jag) att dekorera den snyggt.
Enligt telefon från sjukhuset var far något bättre idag och jag pratade lite med honom. Han ville veta hur han kommit dit och vad som hänt, för han hade inget minne av de senaste dagarna. Ska hälsa på imorgon och hoppas att han blivit ytterligare bättre (under rådande omständigheter).
Till middag blev det potatis & köttfärsgratäng, till makens "fasa" alldeles för varm mat. Men det är ju bieffekten av en timme i ugnen. Matlådan imorgon med resterna, kan han dock värma till sin egen smak.


"Granjägaren" med sitt byte....


och mitt i alltihop ringde det från sjukhuset


"Packat" och klart för hemfärd


Utanför köksfönstret står nu den andra granen och väntar på kulor i grenen.


Dagens varmrätt, ser ni hur det ryker från min tallrik?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0