Julbak, julmat och julbuffé

Började så smått med en plåt korintkakor, fortsatte sedan med en toscatårta. Skulle bara gå ut i gästrummet och starta upp den extra frysen, medan kakan gräddades färdigt i ugnen. Kom in någon minut senare och mötte en lukt av bränt. Nej det var inte kakan i ugnen, utan glasyren på spisen, som jag tryckt igång plattan till innan jag gick ut.
Man kan undra hur fort saker och ting faller ur minnet ibland, det är skrämmande om man tänker för mycket på det. Ingen värre skada skedd, förutom att det fick bli en ny "ihopablandning", snabbt för att breda på kakan.
Nästa uppgift blev köttbullsmet och på det en brödkakedeg för jäsning. Rulla köttbullarna när degen jäste och medan brödkakorna blev lagom bruna i ugnen, pratade jag med Spanien en stund, då telefonen ringde mitt i bestyren. Bara att ta en paus vid plåtbytet, så det var inga problem.
Sen var jag ganska så "trötter" och intalade mig snabbt att det var bättre att skjuta på gymbesöket en dag.
Några tvättmaskiner har också blivit klara, men den rena tvätten får vänta till imorgon på hemfärd till garderob och lådor.
En kopp kaffe med toscatårta vid TV:n fick det bli, "för det var jag värd", innan det blev några varv på stickningen före dusch och iordningställande inför julbuffé på lokal, med Posten i Tibros anställda. Jag var chaufför.....
Men julmust är i alla fall godare, till julmat.


Ett lass rykande färska köttbullar, nu i frysen


Presentförpackning på gång


Maken och en representant för den yngre postgenerationen, lät sig väl smaka


...och här finns det mera


Gemytlig stämning rådde runt båda borden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0