Lussekaffe på Posten

Blev i brev inbjuden till lussefika på posten i Tibro, vilket jag naturligtvis åkte ner till. Det var kul att träffa många av de gamla jobbarkompisarna. Som vanligt bjöds det på lussekatt och glaserad pepparkaka, dock ingen Lucia.
För många år sedan körde vi luciatåg enligt principen vartannat år herrarnas och vartannat damernas, med en hel del hyss som "variation på tradition". Ett år fick vi rösta fram Lucian, då vann en skäggig herr Berg med många suspekta stjärngossar i sitt följe. En annan gång hade vi lånat in en gäst och maskerat henne. "Gissa vem Lucia är?"
Ingen gissade rätt. Inte ens när hon tog av masken, var hon igenkänd. Det pratas det om än i denna dag, men numera vet dom mycket väl vem hon är: Fram till i höst ordförande i vår regionala fackklubb, men nu alldeles nybliven pensionär.
Dags att åka till mataffären och proviantera, sen hem och äta. Det blev makaronilåda idag och till "efterrätt" en tur till second hand, där jag hittade  en ny kompis. Han flyttade genast hem till oss.
Reprisen av den misslyckade inspelningen är tittad på, "live" så att säga. Återstår nu bara att sticka ärmarna till den pågående tröjan. Imorgon lockar gymet....


Här är han, min nya kompis....


och här "vilar" fram- och bakstycke i väntan på ärmarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0