Långväga ifrån

Idag på min lunch tog jag med mig kaffekoppen till utebordet, där jag ibland brukar slå mig ner och betrakta turistströmmarna på lite håll. Denna gången var det upptaget. Där satt en liten tant, gissningsvis i åttioårsåldern och tittade på broschyrer hon hämtat hos oss. Jag kände igen henne och frågade om det var ok att jag slog mig ner.
Jodå, hon frågade om jag talade engelska och det visade sig att hon var från Nya Zeeland. Vi pratade lite om att i "främmande land" kolla in matvarubutikerna, som ett nöje, allsången på TV och att hon fått ugnsbakad falukorv till middag igår. Hon sa att våra träd var mycket annorlunda, mycket var annorlunda, "but nice". Hon skulle besöka Stockholm senare under semestern och jag skrev ner "Fjällgatans utsiktsterrass på Söder" som ett förslag till vacker vy, att besöka.
Senare under eftermiddagen kom återigen frågan om reguljära båtturer till andra sidan och vi kunde med internets hjälp lura ut att det nu i juli finns förbindelse från Hjo till Vadstena tre dagar i veckan. Jag ringde kollegorna i Hjo och bokade in två cyklister, på enkel resa. Ska dom inte tillbaka? Varpå jag svarade, med betoning: Nej, dom vill inte återvända. Vilket utlöste munterhet i lokalen. Snabbt bedyrade dom skrattande, att Karlsborg skulle dom göra under eftermiddagen, innan cykelfärden fortsatte mot Hjo. På kafferasten tog jag sedan med mig en cappuccino ut i det vackra vädret, för att plåta lite passerande båtar.


Då var det dags att lyfta lite på vägen igen!


Först kommer dom från ena hållet......


....och sen från det andra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0