Smulor och wienerbröd

Började inte heller idag förrän elva och slutade redan fem igen. Dagarna går fort i vanliga fall, men med dessa arbetstider, har man ju nästan bara kommit, innan man ska hem igen. Vädret var fint och jag passade på att ta mitt kaffe på maten, vid vårt utebord. Där är man hårt iakttagen av "småfågel-armén " ifall man skulle tappa några smulor. Men idag var de nog besvikna eftersom det blev en slät kopp. Någon annan hade emellertid tydligen suttit där tidigare och sölat, för rätt vad det var, dök en gråsparv upp, bara en meter från där jag satt. Han hade spanat in något och kunde flyga därifrån fullastad.
Till eftermiddagskaffet fick vi wienerbröd, (modell mycket stora) sommarpraktikanten bjöd eftersom hon slutar imorgon. Dessa åt vi inomhus, tyvärr för fåglarna. Jag har nog aldrig lyckats äta ett sådant, utan att söla massor.
Hur som helst goda var dom, tack för detta och ha ett bra sommarlov!
Hemma blev det gjort några köttbullar till morgondagen och fyllda pitabröd till kvällsmat. Maken hade på sin lediga dag bråkat med släntens sly och nästan alla hallonbuskar har fått stryka på foten. Men det kommer säkert nya friska till nästa år, (precis som andra icke önskvärda "småbuskar")
Kaffe i glashuset får det bli nu........i solnedgång.


På väg till jobbet, fotot liknar en tavla min farbror har målat och han var ofta i Mölltorp.


Kaffepaus "i det gröna"


Min fikakompis: "Den som söker, han finner!"




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0