Åsikter

Idag har jag pratat med en samordnare av hyresförhandlingarna i Hjo Kommun och undrat om dom inte kan se till att tidigarelägga samtalen så att ett beslut om ändringar blir klart tidigare på året. Som det fungerar nu, så får jag (som god man) skicka in ansökan om bostadsbidrag för min huvudman i februari och i förra veckan kom beslut om bostadsbidragets storlek. Denna vecka har hon så fått meddelande om höjd hyra och ny ansökan måste skickas.
Det blir mycket administrativt arbete, framförallt för Försäkringskassans tjänstemän. Jag orkar väl skicka in två gånger, även om det är tredje året i rad nu. Men om man tänker på alla övriga som också måste göra detta och vilka mängder av beslut som måste göras om, finns det potencial för smarta rationaliseringar i samhället, som inte drabbar någon!
Sen har jag också mailat till Postens tidning Nyhetsposten och frågat om de aldrig uppdaterar sina register över anställda. Samtidigt bad jag att få slippa nämnda personaltidning, då jag slutade i oktober 2009. Maken får ju ändå tidningen, så jag kan smygläsa om eländet i alla fall, om jag vill. Nu är det ju inte några kritiska reportage i blaskan direkt, men det är lite intressant att se den tillrättalagda korrekta "propagandan" och jämföra med verkligheten på golvet, som jag fortfarande har en hel del koll på från olika källor. Kan gång på gång konstatera att det har inte hänt  mycket till det bättre, vad det gäller syn på personal och respekt för avtal, sen jag var "mitt i smeten". Tråkigt nog är det så, att mycket har hänt, men till det sämre och ständigt byter man chefer, fortfarande. Dvs. nya chefer, men ett ständigt flyttande runt, runt mellan kontoren ägnar man sig åt. Till vad nytta?
Sen kan jag berätta att sopbilen väckte mig idag igen och snabbt på med morronrock för att rusa ut, då tunnan stod  på sin vanliga plats, för långt från vägen. Men jag hann bara visa mig i dörren, så sa killen som precis kom från grannen: "Det är lugnt, jag tar den!"  Tack, för vänlighet och god service.


Dekorationerna på gardinhyllan i glashuset, fina burkar, morfarsljusstake och mini-fågelholk


"Top of the world" och koll på läget!


Dagens sol ger upp......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0