Information på Arbetsförmedlingen

Under två timmar idag på förmiddagen, fick jag en ganska klar bild över hur det fungerar framöver. (tror jag i alla fall)  Det verkar vara så att man kan jobba deltid under obegränsad tid, (om man nu skulle få tag i ett sådant arbete) samtidigt som man kan göra praktik och fortsätta söka fast heltid. Man får  rapportera "sina dagar" till Försäkringskassan som betalar ut aktivitetsersättningen, istället för till som nu, A-kassan. Dessutom kan man ta ledigt från jobbsökandet med ersättning under 20 dagar på ett år. Visst kan man ta semester nu också, men då är det obetald sådan som gäller.
Sen verkar det som att den ersättningsnivå man har på dagpenningen nu, är säkrad (med dagens regler är väl bäst att tillägga) i och med att man går över i jobb & utvecklingsgarantin. Man behöver inte vara rädd för att ta/få ett lägre betalt jobb, heltid eller deltid längre utan kan erbjuda sina tjänster både högt och lågt för att försöka få ihop till en ny stämplingsperiod.
Ja det är många finesser på ett järnspett. Dessutom visade det sig att jag får tillbaka den arbetsförmedlare jag hade förut, som övergått till andra arbetsuppgifter. Hon har precis börjat på den här avdelningen. Ganska skönt kan jag tycka eftersom den jag träffade i fredags nog var ett s.k. stolpskott. De frågor jag ställde till honom, fick jag helt andra svar på idag och han var inte direkt intresserad att få en bild av mig som individ. Man kan ju i det sammanhanget undra, hur han skulle kunna matcha mig mot jobb som kommer in från arbetsgivarhåll?
Läsa fanns det vissa möjligheter att få göra, men inom givna ramar i arbetsmarknadsutbildningar i så fall.
Har kontaktat min nygamla förmedlare, för att få bollen i rullning, inför sommaren.
Apropå boll, tio minuters bra spel i första halvlek av fotbollslandslaget, var allt en besvikelse. Tur att man satt hemma i fåtöljen och tittade, tycker synd om de stackarna som betalat för att både frysa och se på eländet.


Mina påskliljor är fortfarande fina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0