Jobblinjen

Då har jag återigen varit på ett tämligen onödigt besök hos Arbetsförmedlingen. Detta på mitt eget initiativ och det var dags att uppdatera min "handlingsplan" visade det sig. Vilken tur att jag såg till att få komma dit då!
Arbetsförmedlaren frågade vad jag gjort för jobbsökeri de senaste två månaderna och jag tog fram mina anteckningar och började på listan över alla de jobb jag sökt. När jag läst första veckans aktiviteter och ca 5-6 jobb tyckte han att det räckte och summerade det hela med att jag varit aktiv. I och för sig rätt slutsats, men inget större intresse för mig som individ. Blev sedan kallad (fick ett papper att läsa och tid på tisdag nästa vecka) till information om vad som händer efter att A-kassans dagar tar slut, den s.k. jobb och utvecklingsgarantin. En ljusning med denna verkar vara att man kan jobba lite här och där utan att vara rädd för att ekonomin ska gå åt skogen. Här finns tydligen inga restriktioner på hur mycket deltid man får göra, utan det ser ut att vara fritt fram för erbjudande av sina tjänster och ta allt man kan få. Märkligt att så snart man blir utförsäkrad, öppnar sig möjligheter att verkligen vara flexibel. Om jobblinjen har varit svår att förstå logiken med förut, så blir den inte lättare att begripa nu. Vi får se på tisdag om jag kan få klarhet i "mina planer" för sommaren. Ska nog se till att bombardera dom med frågor, vem vet jag kanske till och med får kloka och bra svar....
Hann även med en liten shoppingrunda på hemväg, nya sandaler inför semestern till fyndpris, mat och kebabtallrik på erbjudandekupong att ta med hem till middag. Kaffe i glashuset när maken kom från jobbet och våffelbak accompanjerat av brandvarnaren lite senare på kvällen.


Änderna har hittat öppet vatten, gäss och en svan har flugit förbi över sjön idag.


Inte så färgsprakande solnedgång idag men....


inne lyser mina fina påskliljor upp tillvaron.

Kommentarer
Postat av: Elin

Den där brandvarnaren är inte helt rätt placerad va? Haha!

Kram!

2011-03-26 @ 10:07:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0