Julafton är här

Dags att gå upp för att börja tillaga jul-lunch, men först krävdes det en tallrik gröt på sängen. Sen tog det inte alltför lång tid att fixa de två gratängerna (Rotsak & Jansson), sätta de andra i arbete med att flytta bordet och ragga extra stolar , samt ge storebror i uppdrag att skriva placeringskort.
Dukningen delegerades sedan till morfar och storebror, medan jag "sprang igenom duschen". Nej så stressat var det inte utan kunde göra det i lugn och ro. Därefter åter till minneslistan, så inget blev bortglömt och kvar i skåpen, utan fick sin plats bland glas och tallrikar.
Sonen kom, lätt utpumpad, efter en tidningsrunda både på vägar och i diken, med bärgningshjälp kom han dock runt bland drivorna och alla fick nog sin jultidning, men han missade förmiddagens tupplur. Tog en powernap på en timme, här bredvid min dator innan Hörnebo-familjen dök upp och vi kunde sätta oss till bords.
Många skålar blev det och mycket mat åt vi. Som kuriosa kan nämnas barnsnapsen, (bestående av alkoholfri päroncider) och bacon med pulvermos, men traditionell föda serverades också.
Ganska skönt att sen lägga sig raklång på sängen till Kalla Anka och slumra en stund, medan döttrarna fick gå på sitt skift, duka fika och koka kaffe.
Efter detta knackade Tomten på dörren och kom med en säck full av klappar, en var fick alla i huset. Sen gick uppdraget att dela ut resterande hög, till storebror, lillebror och kusin Viktor.
Många kul grejer fick nya ägare och flera av dom testades omgående. Jag valde nu som synes, att sätta mig på "ljugarbänken", medan alla andra vuxna kollar actionfilm och bröderna Bus spelar hockeyspel.
Den stora frågan är nu.....orkar vi någon gröt??
 
Inte riktigt alla julklappar ändå.....
 
Det börjar närma sig.....
 
ena ändan av bordet och....
 
andra ändan av samma bord.
 
Tomten har kommit, gammal och trött, behövde en pall att vila sig på.
 
Tomten poserar med sin fanclub.
 
Så var det dags att "börja jobba"....
 
och vad f....n står det här då, kan du se det Leo?
 
Titta vad jag fick, ett kuvert med en peng....
 
Får julklappen godkänt, första testen av stämpel-låda.
 
Med hjälp av mormor ihop-monterad och nu kör vi.
"Va coolt"! hörde jag vid min dator i rummet bredvid.....
 
"Visst är det bra att jag fick den i julklapp", sa lillebror till storebror.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0