Vinter i storsta'n

Då tar vi nästa dags begivenheter.
Vad skulle vi hitta på, en hel dag till vårt förfogande i huvudstaden?
Eftersom det fallit en hel del nederbörd de senaste dagarna, kunde man ganska påtagligt fortfarande se effekterna, bland husen och det var tämligen svårt att ta sig fram på trottoarerna, som närmast kunde liknas vid en puckelpist (i miniatyr), än halkade man hit och än halkade man dit.
Dock var det nu inte som i onsdags totalkaos längre.
Slutligen bestämde vi oss för att ta tunnelbanan till Gamla sta'n för riktigt julmys. Visst är det kraftig turistvarning på detta och många främmande språk hör man runtomkring sig, så snart man kommit till Västerlånggatan, men det är något visst med att gå där.
"Alla" fastighetsägare i kvarteren hade hyrt in "gästarbetare" för snöskottning på taken, så det både rök och dunsade mest överallt. Visst hade dom vakter som höll folk på säkerhetsavstånd, men snön bildade här och var spontana "kälkbackar" som man fick ta sig över.
Snötäckta kullerstensgränder är inte heller att leka med, men vi kom helskinnade upp till Stortorget och den mysiga julmässan som finns där varje år. Vi handlade en del småsaker både där och i några väl valda småbutiker, samt pratade med en av butiksinnehavarna och fick veta att hyra för en julbod en månad, kostade 26.000!!!
Hur i allsin dar, kan man någonsin få lönsamhet på försäljningen under sådana förutsättningar.
Det var ganska kallt, framförallt om fötterna, men vi beslutade oss för en promenad hem till Söder, vilket inte kunde vara mer än ca två kilometer i avstånd, men uppför, halt och som tidigare beskrivet, "puckelpist".
Dock tog vi oss ända hem utan benbrott, men var sen alldeles slut, så det blev bara en delad hämtpizza från "närbutiken" och På spåret som fredagsmys, sen sov vi gott även denna natt.....
 
En "tvärgränd" på väg upp till Stortorget.
 
Första inköpet, mistel med "pussgaranti".....
 
...ytterligare en stämningsbild från marknaden.
 
Snöröjning av tak pågår.
 
Lunch på restaurang Muren i Gamla sta'n....
 
 
...och slutligen, en illustration av "puckelpisten" på Västerlånggatan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0