Glashusgran och julstäd......

Åkte på förmiddagen en sista gång för i år, till second hand, nu har de helg-stängt till den 7 januari. Mötte där min f.d. kollega och efter att vi gått var sitt varv i butiken och handlat litegrann, åkte vi hem till henne för en fika och lite "tjat". Framåt tvåtiden återvände jag dock till hemmet, via ICA där de hade marsipantomtar till jultårtan.
Nu ska inte den bakas förrän på juldagen, men lika bra att köpa då man kommer ihåg det.
Under tiden jag var borta hade maken kravlat sig ur sängen och genomfört den julstädning han tidigare i veckan "fått order om". Nu hade han dessutom tagit ett eget initiativ och låg på alla fyra i duschhörnan och storskurade.
Som "belöning" fick han ärtsoppa till middag och efter rond två med skurande försåg han sig med en öl ur kylskåpet och kom ut i glashuset för att inspektera när jag klädde julgranen. Givetvis var väl julgransbelysningen trasig, så det fick bli några ljusslingor istället och sen kastade jag i lite av varje. "Har du kul?" frågade maken, men på det fick han ett nekande svar. Snarare nödvändigt ont numera, då det brukar vara delegerat till barn och barnbarn. Men vartannat år kommer dom ju inte förrän efter jul, så ska det var gran på doppare-dan, får jag masa mig ut i glashuset och fixa detta själv, de år som "julafton" infaller på annandagen, här hos Bergs i Fagersanna.
Det fanns dock en tid i det förgångna, som jag fann nöje i pyntande av gran och hade svårt för delegering av den uppgiften, men inte nu längre.
Är ganska mör, får väl erkännas efter uppgiften, så jag ska nog ta med en kopp kaffe och slå mig till ro i fåtöljen, med den inspelade Liverpoolmatchen från tidigare idag. Den startade redan halv två. 
Där blir jag nog kvar ett tag.........
 
Ingrid hade fina tomtar på sin trappa också.......
 
....samt fler roliga varianter på bordet i hallen.
 
Maken i skurar-tagen.....(bör förevigas, haha)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0