Julstämning och pizza

Första advent och första december samtidigt, då var det dags för den sedvanliga Julstämningen med hantverksmarknad, underhållning och lotterier på torget i Tibro.
Där har jag tillbringat totalt ca fem timmar i eftermiddag. Först med att plocka upp alla stickade, virkade och broderade alster, samt arrangera desamma i en någorlunda överskådlig ordning. Sen startade kommercen, med diverse underhållningar från scenen alldeles bredvid, godisregn, sång och musik, barnkör, Snövit, lottdragningar och mycket mer.
De flesta av oss hantverkare hade bord inne i ett jättetält, vilket för andra året i rad fungerade väldigt bra. Mycket folk i rörelse och en hel del sålt blev det. Ja nu är ju allting relativt (som vanligt) och jag jämför med tidigare marknader. Då var denna en av de bättre, men nu pratar vi inte några gigantiska profiter. Men går det ihop och ger lite överskott efter att anmälningsavgiften betalats, är iallafall jag nöjd.
Sen är det kul att tjata med folk och framförallt, att det händer nå't på byn är alltid positivt.
Maken fick skjutsa och hämta, då det är svårt med parkering i närheten (torget var ju upptaget) och innan vi lämnade marknadsplatsen framåt kvällningen, slank vi in och beställde en pizza till middag.
Den är nu slut (en halv per person är precis lagom) och nu ger vi oss på det nybryggda kaffet.
För egen del har jag "rosor på kinden" efter frisk luft i mängd och funderar på om jag har energi kvar till något annat än bara sitta i stickfåtöljen.......
Trots en del försäljning, har jag gott om alster kvar.....för gott om egentligen. Det är dock inte lätt att hålla klåfingrarna i styr, men lyckas kanske ikväll. Vi får se....
 
Såhär såg utbudet ut idag .....
 
...och det här var min utsikt över alla andra "kollegor".
 
Tomten håller ett vakande öga över oss i Tibro såhär års.
 
Smet utanför tältet och tog ett foto på dessa underhållare. De sjöng bl.a. "Hallelujah" (riktigt mäktigt)
 
Slutklämmen blev fyrverkerier, istället för japanska lyktor....
 
...då det blåste en aning för mycket för dessa, får man anta.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0