Vatten på en gås....

 
 
Ja precis så fungerar det med mitt jobbsökeri i allmänhet, men ansökan till Arbetsförmedlingen i synnerhet. Därför har jag med en dåres envishet skickat in till ytterligare ett arbetsförmedlarjobb (i Mariestad) som nu är ute.
Tänkte inte bemöda mig den här gången, då jag fortfarande inte har de 180 högskolepoäng som de fortsatt kräver (och nuvarande regelverk sätter stopp för att jag kan skaffa mig). Men sen tänkte jag att f...n också jag ska söka, för det behövs en helt annan slags erfarenhet att "blanda upp" nuvarande anställningskår med. Så jag skrev vad jag tyckte om rekryteringspolicyn återigen, för vilken gång i ordningen har jag tappat räkning på.
Gedigna meriter över hur verksamheten fungerar (eller snarare inte gör det) anser jag mig ha "plenty of". Prata med folk kan jag också, vilket tyvärr inte alla nuvarande anställda har som "skills".
I rättvisans namn ska tilläggas att det finns bra handläggare också, men i minoritet enligt min bedömning.
Vad som behövs med det första är, en klar attitydförändring gentemot (de s.k.) kunderna och ett intresse för individen, då arbetssökande (surprise, surprise) inte är en "enhetlig massa som bör kontrolleras och styras med järnhand".
Vilket egentligen tjänstemännen/kvinnorna inte kan rå för, då direktiven kommer uppifrån i en hierarkisk "sanningsordning". 
Med andra ord ansökan ivägskickad, sedan fars tapetserarverktyg genomgångna (han var tapetserare innan han blev arbetsförmedlare) och erbjudna till en universitetsutbildning, som frågat efter dem tidigare. Maken har nämligen börjat röja/plocka ordning i förrådet. Inga tyckte vi förtjänade spenat med ägg, bacon och stekt potatis till middag.  
Vi åt med god aptit, för att sedan hitta (förutom all reklam) en julhälsning och engelsk almanacka i posten från vår Devon-kontakt.
Passade på att baka några brödkakor också, då det imorron är fulltecknat: Rekryteringsmässa på Inredia, (får väl gå dit trots JOBB-ansökan idag) en tur till mor i research-syfte, gymet och second hand.
Nu får det bli stickfåtöljen och nej, kunde inte hålla fingrarna i styr igårkväll, började på ett par fuskvantar.....till. 
 
Jul i soffan.....(ja,redan!)
 
Bildbevis....kan tyvärr inte skicka med doften.
 
Gårdagens enda inköp, ("pimpad" med rött band) på plats på ytterdörren.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0