85-årsdag och hamnglass

 
 
Som utlovat, var det destination Hjo som gällde efter sopplunch med "nybakade" baguetter. Innan vi kom så långt blev det ett stopp i Tibro, hos Rebdesign. Barnen skulle välja tyg till varsin jump-suit (one-piece suit) eller vad det nu heter "på svenska". Det tog en stund att hitta tyg som passade de unga herrarna, men till slut så.....
Under tiden fick morfar i uppdrag att besöka bagarboden på andra sidan gatan, för att införskaffa kaffebröd till de på äldreboendet som är diabetiker.
Jag skulle också ha med mig en av tröjorna hem, till påseende i nästa vecka. 
Sen fortsatte färden mot Hjo och födelsedagskalaset. Idag var första gången på länge som den yngre brodern Bus inte somnade och sov sig igenom visiten.
Efter en kort fikapaus med mor och de andra på boendet, fortsatte vi mot hamnen. Nu var det fler än vi som kommit på den idén, såhär på eftermiddagen. Därför var det aningen svårt att hitta parkeringsplats, men vi hade lite tur. Efter några rundor kunde vi lägga beslag på en ruta efter en annan Saab som var klar med sitt Hjo-besök.
Sen var det glass hos Moster Elins glass-kafé som gällde. Det var allt tur att kön var en aning lång, då det fanns många smaker att välja på, men alla hade bestämt sig när det var vår tur.
Även i Hjo har de hungriga änder och små plakat vädjar till besökarna att inte mata dom. Men vad gör man om dom knycker, är frågan. Det var nära att äldre broder Bus hade fått sig ett tjuvnyp, då andhannen smugit upp bakom bänken och gjorde några utfall mot hans glass-strut. Dock misslyckades detta och han fick tom-näbbad, muttrande vandra vidare till fler "offer". Gott om folk att välja på fanns det.
Sen delade sällskapet på sig en stund. Damerna gick till Hem&Hobby hamnbutiken och "herrarna" gick för att leta lekplats. Det visade sig sen att dom fick tidsnöd, för det var långt till lekplatsen. Vi i shopping-gänget klarade deadline galant. Kan ha berott på att det bara var den lilla H&H-affären vi besökte......
Hemma väntade laxen i frysen på att bli tillagad och utanför på altanen anlände strax fru And för sin kvällsmat.
Nu väntar vi på semifinalen mot Tyskland......... alla tummar klara!!?
 
Relaxad frukost i glashuset startar dagen....
 
...en liten bukett blommor till jubilaren fick blomlådan släppa till.
 
I Hjo har dom glass.......med utsikt,
 
....och detta var vad vi tittade på.....
 
medan sjöfåglarna lade sig i "bakhåll"....
 
...omringade kan vi nästan säga att vi stundtals var.
 
På hemvägen tittade vi till hamnen i Bråbacka också, där höll de på och lastade en båt på kärra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0