När katten är borta, dansar råttorna på bordet.....

....nej men det kom en ost på besök, en hel Edamer-ost direkt ifrån Holland.
För att börja från början, så var maken uppe väldigt tidigt, åtminstone i relation till när han brukar kliva ur sängen. Före åtta var det full rulle med kaffe-bryggning och smörgåsbredning, till matsäcken.
Han och sju andra herrar i pensionsåldern hade beslutat att göra en utflykt till ett museum, med "all möjlig skit" (slarvigt uttryckt) i Vara-trakten. Idrottshistoria, prylsamlingar och karikatyrgubbar i både trä och på papper har jag sett bilder på sen han återvänt hem.
Jag kom också upp tidigt på detta vis. Ingen vits att sova bort dagen, när man ändå var vaken och ledig.  
Satte mig vid datorn, fixade räkningarna samt annat dagligt nödvändigt och hade börjat titta efter lite gamla bilder till Tibro Handelsjubileum (i mors fortfarande lånade album). Mitt i allt detta hörde jag en klocka klämta (den vid entrédörren), men tänkte inte mer på det. Strax därefter kom dock en person runt husknuten, precis i mitt synfält här vid datorn.
Smått chockad, (ännu inte duschad och presentabel) var det bara att gå ut i trädgården och hälsa min brevkompis (sen 70-talet) Ada från Holland välkommen.
Bad henne och maken att slå sig ner på verandan, beundra utsikten och vänta på "fika". Snabbis i duschen, fram med hembakat från frysen och bära ut en bricka. Sen satt vi där och pratade i flera timmar, varpå de tog en runda i huset för att se morfars grejer ( hade berättat om kommande utställning) och mina tröjor m.m. innan de tog farväl.
Inatt skulle de bo på Örlenbadets camping, för att imorron fortsätta sin dryga två veckor långa vistelse i Sverige, med Dalarna som nästa mål.
De har varit här många gånger förr, så lite av "nostalgi-tripp"/ rekreation var vad de förväntade sig av denna resa.
......och nu har jag precis skickat en förfrågan om semesterboende till hösten. Vi får se om det "blir affär av det".
Fortsättning följer.......
 
Gamla bilder från mormors arbetsplats hos Lundqvists charkuteri i Tibro ca 1940.
 
I väntan på "fika"......
 
En "holländare " blev kvar.....
 
...när de andra åkte vidare.
 
....och strax kom väl jag istället.
 
....då är inte "hovet" långt borta.
 
...och om jag sitter här ett tag, blir det nog något över.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0