Rea, spenat, mormorsbiffar och mycket annat

Det verkade som om vi kört slut på yngste broder Bus under gårdagen, då han faktiskt sov ända till nio imorse.
Den äldre brodern var dock morgonpigg och kom in i huset redan vid halv åtta, men han är självgående och behöver inte kasta sig över morfar direkt. Han satte sig att måla och tittade sen i en bok innan han beslutade att störa oss.
Dags att gå upp och börja dagen med frukost på verandan o ch sedan fortsätta in till Tibro för "största rean någonsin" (som det stod i tidningsannonsen) på Familyhouse. Tre stycken åkte och två stannade hemma, för bad i sjön (morfar och yngste broder Bus).
Vi andra travade glada i hågen in i affären, för att mötas av en ormliknande kö som slingrade sig genom hela lokalen för att slutligen nå kassan. Men inte blev vi avskräckta inte, utan gick raskt vidare för att hitta fynd. Storebror hittade mååånga t-shirts som han ville ha, men mamma sa att fyra stycken fick han välja.
Sen var det då dags att sälla sig till "svansen", som hade blivit något kortare under vår vistelse. Sen kom det en gammal skolkamrat till mig och ställde sig precis efter, så vi pratade oss igenom väntetiden och det kändes inte alls betungande. Slutnotan blev inte heller den så hiskelig, utan vi gick därifrån med välmatade kassar till en billig penning.
Även inköpen på "snabbköpet" bredvid, (med dricka) höll sig inom rimliga gränser. Väl hemma var det bara att kavla upp ärmarna och fixa middag. Tre vuxna som frossade i stuvad spenat, medan två barn rynkade på näsan åt just den rätten. Nåja det fanns potatis, ägg och bacon också......
Morfar och storebror tog en cykeltur i skogen, medan mamma och lillebror cyklade/gick en runda här hemma. Själv tog jag en kopp kaffe på verandan, med en liten glass till.
Mamma försvann sen till Skövde för ett gympass och lite social samvaro med kompis, för att sedan hämta "Blåbär" vid tåget. 
Köttfärsen har nu med min hjälp blivit mormorsbiffar, inför morgondagens utökade skara. Morfar och bröderna sitter i glashuset på "blixt-watch", då åskan mullrar en bit härifrån. Vi får väl se om den kommer närmare......
 
"Jo du får allt hjälpa till att bära in"..... Detta mötte oss i hallen, (att hoppa över) med mat och drickakassar.
 
Titta jag har också fått en sån...... med dragkedja som nyper skinnet vid naveln.
 
"Nu är det dags att koppla av"..... sa storebror, strax innan nästa bus tog fart.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0