Regn, avresa och mullvaden

Idag hann jag bara umgås en kort stund, vid frukosten, innan klockan dragit iväg och blivit elva. Dags för loppis i lanthandeln alltså, då det också var söndag.
Sista dagen för bröderna Bus, "Blåbär" och dottern, som var tvungna att återvända till huvudstaden och pappa-vecka. Antar att det också är arbetsvecka pågång igen. Nu tar det några veckor innan lillebror fyller fem och vi ska fira detta och kombinera med besök på "Bygdens dag" i Håbo-Tibble där jag också ska erbjuda mina tröjor till försäljning, som hantverkare. 
På loppisen kommer det lite folk i omgångar och vi försäljare får oftast sålt något varje söndag. Tiden går också ganska fort och vid halvtid ungefär kom klanen på besök för att säga hejdå för den här gången. De hade som mål att hinna med en bio på hemmaplan innan sängdax, undrar hur det gick med dom planerna och om filmen i så fall var bra?
Det passade på att regna lite idag också, några rejäla skurar kom det och behövligt var det. Har inte kommit många droppar de senaste veckorna, om något alls förresten
Rester fanns av skilda slag i kylen så det blev "buffé"-middag. Tänkte sen bara sätta mig och fika kaffe med toscatårta till EM-finalen i fotboll, men "kom på bättre tankar" (eller inte?) när slutsignalen gick.
Så nu har jag städat huset och köksmattorna åker vatten-karusell. Eventuellt tycker hallmattorna att det är orättvist, men kan tänka mig att låta dom roa sig i veckan, så blir alla nöjda.
Bara tagit det värsta, då jag imorron kväll väntar "besöket som inte kom" förra gången (då jag missat avbokningen).
Att det behövdes kan vem som helst vittna om och inte så konstigt, när sex personer sprungit ut och in i flera dar, både blöta och spillande alltmöjligt.
Medan vi satt och åt tittade maken ut och fick se mullvaden igen, den han berättat om tidigare och nu var jag snabbt ute och fångade den på kort. Ja inte satt den still och poserade direkt, men syns i gräset gör den allt och bor vid förrådsdörrens rabatt gör han.
Nu är jag allt lite mör, kanske kan jag vara ursäktad för det överhoppade gymbesöket, iallafall om jag tar mig i kragen och går dit efter jobbet imorron....
 
Åter mot Stockholm, efter att ha sagt hejdå till mormor.
 
Här är han i grävartagen, mister Mullvad....
 
...och här nånstans bor han, med flera ingångar att välja på såg vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0