Första maj och man borde.....

....givetvis ha varit ute och demonstrerat, men trots att det inte råder något tvivel om var mina sympatier ligger politiskt, har jag alltid haft lite svårt att komma mig för med just detta. Visst har jag några gånger deltagit, bland annat i Kungälv på sjuttiotalet, då Olof Palme gick med i tåget och talade.
Men alla kan inte göra allt (förutom några eldsjälar som har en beundransvärd energi) men alla kan göra något.
Dock har jag ägnat mycket av min forna tid i fackföreningsrörelsen, vilket känts både naturligt och nödvändigt. Det är tragiskt att nu se hur generationers slit för ett bättre samhälle åt alla, ifrågasätts och med rekordfart monteras ner till ett "klara dig själv-samhälle". Plånbokens storlek avgör var och vad du kan få för hjälp, om du skulle behöva.
Inte förrän du själv blir drabbad i någon form, kommer vishetens kranka blekhet, precis som i Peter Dalles klassiska sketch: "Tänkte inte på det!"
Det är mycket vi borde stanna till och tänka över, istället för att fara runt som duracellkaniner i tillvaron och lägga energi på sånt som egentligen inte är viktigt. 
Sen allt som är viktigt, kanske inte alltid är roligt men nödvändigt och ibland måste man ha lite tråkigt för att uppskatta när det blir roligt igen (som Pippi Långstrump sa). För min del, gäller detta helt klart gym-besöken.
För övrigt har jag rensat avloppet i handfatet, haft snabbesök av sonen som behövde lite plank igen, till "nästa projekt", vi har gått en kortare skogspromenad, grillat och städat glashuset. Nu blir det nästa spanska lag upp till bevis mot tyskt motstånd. Real Madrid klarade inte av Dortmund, vi får se om Barcelona fixar München, men det blir tufft.
Dumburken nästa......
 
Nybyggt jakttorn passerade vi på promenaden...
 
...i storskogen.
 
Där lyste solen på lingonriset så det blänkte vid sidan av stigen...
 
utsikten över Örlen, långt där borta var inte heller illa.
 
Hemma i rabatten är gullvivorna på gång.....
 
och i väntan på dessa, kan vi njuta av en blå blomvariant.
 
Jodå, vi är allt här idag också, så dä så......
 
Snart så kan vi.....
 
....lägga på säsongens premiärkött med några korvar som sidekick.
 
Medan vi väntar kan vi betrakta årets första båt på sjön.
 
Första maj 2013 går mot sitt slut.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0