Jo-anmälan och annat skoj!

Hämtade in posten ganska sent igår och där fanns ett brev från Försäkringskassan, vilket föranleder ont i magen vid det här laget. Inte var det av den muntrare arten denna gång heller, utan ett beslut på mina skadeståndsanspråk angående indragen ersättning, till följd av felaktiga upplysningar från myndigheten.
Inte gör dom några fel inte, (inte som behöver rättas  till iallafall) var väl kontentan av beslutet, oavset om dom sagt fel, så finns ju inga skriftliga bevis och en arbetssökande som får så kopiöst stor ersättning varje månad, ska väl inte gnälla om dom bestämmer sig för att dra in några tusen, nån gång.
Ganska sömnlös natt och humöret på topp (not at all!) kände jag att det var nästan så att min närmaste omgivning fick lida för "den här skiten".
Kunde dock behärska mig någorlunda, men inte släppa det. Föga hjälper väl att klaga och någon mer instans att officiellt göra det hos fanns inte, men en JO-anmälan om maktmissbruk och ekonomisk skada därav, för tredje man har jag skickat iallafall. Tyst och snäll har jag aldrig varit i såna här sammanhang, så lite väsen får jag väl ändå föra om detta.
För övrigt tänker jag inte fastna i det, men det tröttar mentalt och är såååå orättvist. Och jag har skrivit det förut: Ensam i situationen är jag inte, vilket är än mer deprimerande om man ser till det större perspektivet.
Vilket samhälle och vilka värderingar vill vi ha? Vem har ett värde och vem kan man köra över?
Maken är på "skogslekar" med Fagersanna IF, skönt för honom då jag är grinigare än vanligt....(haha)
Har även roat mig med en tur till Hjo, druckit kaffe hos syster och tittat in hos mor, där nästa "problem" hade dumpit ner med posten igår, fars deklaratinsblankett. Så där fick det bli ett mail till skattemyndigheten om ifrågasättande av förseningsavgift. Ja vad tror ni det är för odds på det? Det blir säkert straffavgift på den trots att den inte kom förrän efter deadline. Luttrad, var ordet.....tilltro noll.
Sen har jag toppat med gym-besök efter att ha bjudit Bubba på lördagsgodis.
 
Bubba: Är det nå'n idé att komma fram.....?
 
Syster "odlar" maskrosor vid husknuten, väldigt kraftiga och välväxta exemplar....
 
...och i Stadsparken, Hjo blommar vitsipporna, precis utanför Villa Rosell.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0