Två skator och vårkonsert

Mycket grejer skulle med i bilen, innan vi kunde starta resan mot huvudstaden. Fick vi med allting då? ja det var frågan som fick ett negativt svar nu ikväll. Mitt i ishockeymatchen kom jag plötsligt på att "såsämnet" till biffarna som ska ätas imorron, står kvar i kylskåpet hemma i Fagersanna. Lite surt men det fixar sig.
Innan vi kom så långt, hade vi hunnit med att äta lunch i Arboga, på ett café som hette "Två skator", i en gammal röd gård mitt i stan, strax intill stationen. Ett "gammaldags" mysigt ställe med många olika hembakta kakvarianter, av vilka vi fick smaka på en sort var till kaffet på maten.
Sen blev det påfyllning av drivmedel strax efter Strängnäs och ganska snart därefter var vi på dagis för att hämta lillebror. Sen skulle vi vänta på mamma och storebror, vid minigolfen rakt över gatan. Men mamma blev lite sen från jobbet så hon ringde och beställde hämtning av storebror också. Vi skickade iväg morfar på uppdraget och sen gick vi in i den pyttelilla skogen precis bredvid, där vi hittade maskrosor, vitsippor och ett trasigt träd.
Så snart morfar och storebror anlänt, ställde vi oss i kön för att köpa pannkakor med glass och toast, för vi var allt hungriga. Mamma hann också få en toast, innan hon fick föra protokoll. För ett parti mini-golf, var storebror väldigt bestämd med, att de måste hinna med före vår-konserten i hans skola.
Där fick vi sen efter framträdandet, smaka på smör och ost som barnen hade gjort när dom lärde sig om bondgården.
Nu har vi landat på Söder, lastat ur bilen, fått god pasta till kvällsmat och Sverige vann! över Canada i VM-hockeyn, så nu kan vi snart sova gott. Hoppas jag......
 
Två tranor spatserade på en åker vid Olshammar när vi passerade.
 
Vid sidan av motorvägen växer riktigt gamla träd emellanåt, här ett norr om Örebro.
 
Här åt vi lunch, i Arboga.....
 
...hos de två skatorna.
 
Nästa gång det var dags att äta, blev i Hägersten, vid mini-golfen, med lillebrors dagis på andra sidan vägen.
 
Blandade resultat, några "hole in one", men mest sjuor.....
 
...och här syns storebror strax innan de startade sin vår-konsert.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0