Svart fredag....

...har hittat hit från USA. I torsdagens reklamskörd från postlådan, kunde det läsas om "Black Friday"-erbjudanden på Media Markt. Vad ska man då tycka om detta? Förhåller mig väl hyfsat neutral, men då vi inte firar Thanksgiving och svart fredag är ett "kommerciellt bihang" till denna helg, så känns det väl lite sådär. Det är ju valfritt att gå på marknadsföringstricket och är det rusning till mellandagsrean, så varför inte klara av det före jul istället. Nu kommer sannolikt inte det ena förta det andra, men faktum kvarstår. Har "Black Friday" kommit för att stanna, precis som Halloween.
Sen såg jag en insändare av en moderat politiker, boende i Stockholm som inte tyckte att en månadslön på 36.000+ var höginkomst, för det var så dyrt att leva på (framförallt) Söder och enligt artikeln var det ca tretusen personer som nu riskerade att inte få skattelättnader i denna inkomstintervall. Stackars dom! Ja allting är ju relativt..... sätter man på sig skygglapparna och "glömmer" alla sjuka, arbetslösa och pensionärer som inte har fått ta del av ett enda av de redan införda fem jobbskatteavdragen och blundar för alla som tjänar mindre än 36.000, varav säkert många bor på t.ex. Söder, då har man stora problem med sin prioriteringsordning. 
Och sådana personer sitter i vår riksdag och beslutar över vanligt folks vardag, utan förmågan att ens kunna se till helheten. Sorgligt, är väl bara förnamnet.....
Hade en del ärenden att ta tag i idag och begav mig mot sta'n, med en avstickare till second hand i Tibro på vägen dit. Många med mig hade bestämt att göra detsamma och det var "trafikkaos" vid Elins Esplanad-området.
Men nu har jag gjort det jag behövde och kan strunta i julträngseln där, resten av året.
Dags att ta hand om det inköpta och att packa klart till Julstämningsmarknaden i Tibro på torget imorron.
Mellan 14.00-18.00 pågår aktiviteterna och commercen. Väl mött, de som vill, vågar och kan......
 
Grannen fällde sin stora ek imorse, (såg hur den föll) nu blir det väldigt fri sikt neröver Strandstaden.
 
Så ser granristomten ut, som tillverkades i torsdags.
 
Varför utsätter man sig för shopping en lördag, nästan i december?
 
Allting är ju som sagt relativt....och jämfört med Stockholm, så är detta trafikkaos "a walk in the park"
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0