USA-chat och byteshandel......

I förmiddags hade jag ett litet chat-avbrott i de vanliga dagliga datorrutinerna. En av den yngre generationen USA-släktingar var online. Klockan måste ha varit ca fyra-fem på morronen over there, men hon ville chatta lite om stickning och en hel massa annat blev det på köpet. Bland annat var hon imponerad av den nya Absolut-kampanjen, som dotter Elin är högeligen inblandad i. Liz i USA skulle absolut köpa en flaska, för att imponera på sina "posh friends", som hon uttryckte det.
Sen kommer det att färdas några bläckfiskar över Atlanten så småningom, till hennes brorsbarn och till sist såg hon fram emot det svenska godiset till jul, som jag brukar skicka hem till hennes föräldrar (om jag hade tänkt göra det även iår...).
Så långt bort men ändå så nära på något vis, hon bor i Portland, Oregon.
Maken var nere på Tempo och hämtade sitt DHL-paket på förmiddagen och strax därefter åkte även jag dit för lite shopping och inlämning av ett nytt tio-veckors Lotto. "Fingers crossed" återigen, endast 80 spänn på Joker gav den gångna perioden.
Väl hemma igen, hade granntanten kommit på visit, med säkert 2 liter frusna, stora, fina hallon i utbyte mot att hon skulle plocka av våra äpplen. Kan inte säga att vi grät och var ledsna precis, för de var jättegoda och merparten fick återvända snabbt till kylan, att avnjutas i omgångar framöver.
Fläskpannkaka i ugn stod på matsedeln och däckbyte hos Tibro däckhotell var inbokat därefter. Innan däckbytet hann jag, lämna åter böcker på biblan, lämna kassen med julklapparna på uppsamlingsstället, handla lite på Netto, fixa en sak på Systemet, hämta den nya (fungerande?) datasladden på ICA och byta en defekt datamus.
I väntan på däckbytet blev det gratis kaffepaus och därefter en runda på second hand.
Nu återstår en del jobb med foton och läsa dagens tidning, samt kolla Platsbanken, sen kan jag landa i stickfåtöljen en stund innan sängen ropar.....
 
Visst ser de läckert inbjudande ut, hallonen.....
 
....assistans åt tomten, avklarad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0