"Gambas al pil-pil" i repris.....RECEPT

Det verkar som om väldigt många har varit inne och tittat på fotot igår. Här kommer MITT recept på denna andalusiska tapa, om någon vill prova: 
 
Räkor med vitlök i olivolja. (ca 2 portioner)
 
2-3 dl olivolja
3-4 vitlöksklyftor skalade och skivade
lite salt (knapp halv tsk)
1 tsk curry (drygt)
lite svartpeppar krossad (1/2 tsk)
1/2 röd paprika i bitar
1/2 grön paprika i bitar
tomatpuré (1 msk)
chilisås (1 msk)
sambal olek (en knivsudd)
3 msk hackad persilja                          Blanda allt detta i en kastrull och låt det fräsa/koka ihop
 
Skala ca 20-30 (frysta) räkor och lägg i låga portionsformar av ugnsfast keramik, häll den riktigt varma blandningen över räkorna och in i ugnen i 200 C tills olivoljan bubblar (tar bara några minuter) 
(Jag brukar använda långpannan att ställa formarna i, lättare att hantera.)
Plocka försiktigt ut de glödheta formarna och ställ på en mattallrik, med skivad baguette/pain riche vid sidan.
 
Ät innehållet med gaffel och sked, samt doppa brödet i oljan.
 
Me gusta!
 
Smaklig spis....... 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0