Lunchgäst.....

 
 
Imorse blev vi väckta av telefonen, eller snarare jag som hörde den. Nu var det inte tidigt alls, snarare tvärtom, så helt ok att komma upp. Men inatt har jag sovit gott iallafall och drömt bra. Vad? Det tänker jag inte berätta.
Vem det var som ringde kan jag däremot tala om, det var mor. Hon hade fått en rullstol nu, som hon kunde rulla själv, men var väl lite tveksam ändå om det skulle fungera. Ja det är så hon är min mor, tveksam till det mesta och inte mycket som är bra. Inget "pep-talk" att hämta därifrån......
Hade därefter ett långt samtal via Facebook-chatten med USA, närmare bestämt Portland, Oregon. Här diskuterades stickning, ull eller inte ull, resor och Gävlebocken (igen). Hon är lite fixerad vid (och fascinerad av) den bocken.
I Michigan (därifrån hon ursprungligen kommer) har de en annan "betting-variant" vintertid. På små sjöar parkeras en bil och sedan satsar de på vilket datum bilen "drunknar". Hon tycker detta är miljöförstöring och föredrar av denna anledning bock-bränningen som spel"motiv".
Skickade över en bild på Tibros torgtomte, vilken hon tyckte såg läskig (otäck) ut, men jag förklarade att den var så snäll så och ingen har (ännu) kommit in på sabotagetankar. Verkar ha varit någon mindre incident, men avstyrdes eller reparerades, så den stod tiden ut, till tjugonda Knut.
Till lunch kom en före detta arbetskamrat på besök och vi har roat oss i eftermiddag med planering av en liten sväng  framöver.
Mer om det en annan gång....kanske.
Nu blir det handboll igen. Visserligen spelar inte Sverige idag, men andra lag är också kul att titta på ibland.
Svenskarna behöver nog vila efter en god insats igår med vinst över Vitryssland, för att imorron ta sig an än värre motstånd, i form av Kroatien.
 
Idag bifogar jag ett foto från arkivet, "Gambas al pil-pil", kanske dags att laga till det snart igen.
(.....och Inga bjöd på köttfärssås med spagetti till lunch, om någon undrar)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0