Med facit i hand......

....var det väl kanske tur att Exchange Finans inte var intresserade av mina ansökningar. Gjorde flera stycken vid många olika tillfällen och det var väl den arbetsgivare vars ledigförklarade tjänster bäst motsvarade min kompetens. Trettiofem års vana av penninghantering, betalningar och bankärenden i postkassa.
Då tyckte jag att det var rent för jä..ligt att de inte ens var intresserade av att träffa mig på en intervju. Ingen av gångerna (minst fyra) då de annonserade efter folk hörde de av sig, trots att jag sökte vid varje tillfälle.
Men ska kanske tolka det som att jag bedömdes vara överkvalificerad med risk för ifrågasättande av verksamheten, omgående. Bättre då med unga och gröna, utan för mycket erfarenhet......
För övrigt är det ett evigt övande på att gå upp tidigt och träna duschning, så också idag då det var informationsmöte om den förestående aktivitetsrapporteringen, på Arbetsförmedlingen, i Skövde. Under natten hade det kommit åtminstone en halv decimeter snö, som först skulle borstas av bilen och sen var det snigelfart på riksvägen, hela vägen in till "storsta'n". Då hjälpte det inte att ha varit ute i god tid, för det gick åt mer tid än jag beräknat. Det räckte inte med 50% påslag av restiden. 
Vilket föranledde att jag blev fem minuter sen och fick på nåder, sälla mig till sällskapet på andra våningen i konferensrummet. Det var redan "knökafullt", men hittade ändå en plats bakom en pelare.
Ja inte var det några oväntade nyheter, utan en upprepning av vad jag redan läst mig till på hemsidan.
Kanske är jag en aning känslig, men varför talar de till oss som om vi är en grupp barn på lågstadiet? och dessutom kan jag se problemen med denna rapportering.
Ännu mer godtycke kommer det att finnas utrymme för vad det gäller bedömningar, ve den som har oturen att få ett "stolpskott" som handläggare, för här öppnar sig möjligheter att göra livet ännu surare för arbetssökande.
Och som en av deltagarna så riktigt påpekade........några rättigheter finns inte, bara skyldigheter.
Men är man andra klassens medborgare så är man...........inte värd mer, förrän man väljer att skaffa sig ett jobb!
 
Igårkväll flyttade soffan.....
 
med hjälp av denna lastbil, till Skåne.
 
Stallsikens handelsområde i vinterskrud.....
 
....och kors i taket, jag var inte inne på Rusta idag, men hos grannen till höger och på Ö&B.
 
I bortre ändan av sjön, åt kyrkan till, finns ingen is......
 
...men utanför vårat har den lagt sig. Ännu inte tjock nog att gå på, men ett istäcke har bildats.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0