"Polerad" spegelblank is......

... och solen skiner, men fortfarande blåser det snålt. Det är en "bedräglig" vy av idylliskt vinterväder, men inomhus kan man ju fantisera om en perfekt vinterdag. Ja man blir väl aldrig nöjd, är det inte för kallt så är det för varmt och så vidare.
Apropå bedräglighet och iskyla:
Har som vanligt botaniserat ibland jobben som inte finns (med min bakgrund eller kompetens iallafall) och vet egentligen inte vilket som är värst. Hitta jobb som det är idé att söka (och inte komma ifråga) eller att inte hitta något alls. Vi får se vart denna balansgången bär, när det blir dags för aktivitetsrapporteringen, vilket känns som ytterligare ett ok att bära, då skrämselpropagandan i media är massiv. Ytterligare ett verktyg införs där man kan slå folk i huvudet med, att du duger inte. Inget du företar dig är tillräckligt och snart hittar vi nog ett sätt att dra in din ersättning. Inte helt lätt att vara positiv under såna förutsättningar, vart tog glädjen vägen?
Gick väl vilse nånstans mellan snålblåsten, regelverken och den omöjliga situationen.
Näää nog nu, solen skiner och det är bättre än tvärtom, second hand är öppet idag (alltid positivt), kylskåpet behöver fyllas på och det är kul att handla (även mat) samt spännande handboll väntar senare ikväll.
Ska nog ta mig igenom denna dagen också, utan att deppa ihop fullständigt.......
Nästa station duschen, sen köks-tjänstgöring innan tripp till Tibro.
Nyss återkommen från Tibro och alla kassar är upplockade, varorna inställda och klädfynden undanlagda. Det var 1/2 priset på allt i butiken hos Family House idag och jag blåste hela 140 riksdaler, på ett linne, två barnt-shirts och en fleecejacka modell tunnare. Second hand däremot, tjänade bara 15 kronor på mig idag.
Ikväll blir det rörornas afton, startade nyss med en macka där jag provsmakade ädelost-röran(mosad ädelost i creme fraiche). Har dessutom alldeles nyss mixat ihop räkor med dill & rödlök i en blandning av turkisk yoghurt och senap, kryddat med curry. Nu får det stå till sig en stund, för att bli lagom till handbollsmatchen  Polen-Sverige, klockan åtta börjar den. Det kom lite papper till med posten, som jag kan roa mig med.
Beslut från F-kassan angående systers bostadsbidrag och underlag till nytt beslut om fortsatt handikappersättning.
Det måste väl anses utvecklande att träna på sådant, eller.....?
 
Blankis på stora ytor.
 
Solen går ner bakom Snickarhöjden.......
 
......och mörkret sänker sig vid Ransberg.
 
Hemma är amaryllisen halvt utslagen numera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0