Det är mycket man slipper.....(gästspel på barrikaderna)

....då man nu har ett jobb igen. Meningslösa sammankallningar för så kallad information på arbetsförmedlingen med tillhörande resor i onödan, månadsrapporter över sökta jobb och "andra aktiviteter" för att ta sig ur sin situation.
Allmänt förmynderi och fördomsfullhet i möten med människor, i officiella sammanhang men även i viss mån privat. Det helt enkelt antas att man behöver tas omhand, puffas på och aktiveras i största allmänhet. Inget förtroende för, eller tilltro till, att individen har ett eget driv och mer än gärna vill lämna "situationen" bakom sig.
Har flera bekanta som denna vecka varit utsatta för just onödigt åkande och information till tveksam nytta. Jag har full förståelse för om de är fly.......
Faktum kvarstår: Man blir inte per automatik dum i huvudet och oföretagsam bara för att man råkar ha hamnat i de arbetssökandes skara. Snarare är det så att man då även får lita till att ha en rejäl portion tur, vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, helst 28 år, utan (sjuka) barn och med minst tjugo års gedigen erfarenhet.
Vinstlotterna är med andra ord "few and far between", nitlotterna desto flera. Har stor respekt och fullt förtroende för dem som inte har haft samma TUR som jag, utan får fortsätta jaga i det sega träsket med alla dess fortfarande! fullständigt absurda regler. Sådana som sätter käppar i hjulen istället för att främja initiativkraft.
Detta kollektiva misstroende att alla fuskar om dom kan och att "latmasken" slår till om du får tillräcklig ersättning för att överleva ekonomiskt.
Jag blir så heligt förbannad över den människosyn samhället har lagt sig till med. Här ska det tittas snett till både höger och vänster, missunnsamt och snylaktigt. Med måttot att var och en är sig själv närmast och inte förrän det drabbar en själv, fattar man vad det handlar om. Det är så dags då, när skägget sitter fast i brevlådan och ingen vill skänka en hjälpande hand. Var det så vi ville ha det? 
De "fula" orden samarbete, förtroende och solidaritet kommer iallafall jag att fortsätta hävda är den enda möjliga vägen ur svårigheter....AV ALLA SLAG!
För övrigt blev det räkbakelse och färska räkor till kvällsmat. Tog vägen om den utmärkta fiskaffären i Tibro idag också.
Nu ska jag "tagga ner" i fåtöljen.....ska bara ge Inga order om tillagning av matlådans innehåll tills imorron.
 
Ingen dålig kvällsmat.......
 
Maken fick "order" om att ansa skägg och frisyr (för att inte bli förväxlad med jultomten, var mitt argument) och lydig som han är (ibland) skred han till verket......

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0